Aytun Çıray: 400 bin sandık müşahidimiz olacak

Aytun Çıray: 400 bin sandık müşahidimiz olacak
İYİ partİ Sözcüsü Aytun Çıray, seçim güvenliği için şimdiden hazırlıklara başladıklarını söyledi. Çıray, “Parti olarak sandıklara yönelik tam hâkimiyet kuracağız. Bunun için 400 bin yetişmiş sandık müşahidimiz görev yapacak” dedi.

Fatih Erboz / ANKARA

İYİ Parti, seçim güvenliği konusunda çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Genel Sekreter ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, seçim güvenliği konusunu önemsediklerini belirterek, "Biz parti olarak sandıklara yönelik tam hâkimiyet kuracağız" dedi. Çıray şöyle devam etti: "Şu anda yaptığımız planlama kapsamında 400 bin yetişmiş sandık müşahidimiz olacak. Bunun yanında diğer partilerin de seçim güvenliği konusunda hassasiyetleri var. Vatandaşın hassasiyetleri de oldukça yüksek. Bunlara bakıldığı zaman seçim güvenliği Türkiye'nin önümüzdeki dönem en önemli konularından biri." 

İttifak yasasına dönük olarak, yasanın ilgili maddeleri ile ilgili kaygılarını ve eleştirilerini daha önce açık açık ortaya koyduklarını ifade eden Çıray şunları anlattı:

"Bu hassasiyetlerimiz üzerinden seçim güvenliği konusunda eğitimler başta olmak üzere tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca diğer partilerin bu konudaki hassasiyetlerini biliyoruz. Dolayısıyla sadece İYİ Parti'nin değil, bu konuda tüm partilerin çalışmaları çok önemli olacak. Sandıklarda milletin iradesinin eksiksiz olarak çıkması için gereken ne varsa yapacağız." 

İYİ Parti'nin seçim güvenliği konusunda seçimlerin öncesinde ve sonrasında tüm aksaklıkları anında tespit edecek bir seçim ofisi kuracağını da dile getiren Çıray, sözlerini şöyle tamamladı: "Seçim ofisimizde eksiksiz olarak tüm çalışmaları yapacağız. Seçimleri anında izleyip, sorunları takip edeceğiz. Elbette seçim akşamı başta olmak üzere, seçim sürecinin öncesinde ve sonrasında seçimlere yönelik olarak hukuksal durumlar dahil her şeyi bu ofisimizden takip ederek, seçim güvenliğini yakından izleyeceğiz. Her türlü hazırlığı parti olarak düşündük, yapıyoruz." 

İlgili Haberler