Aytun Çıray, Ali Erbaş için yaptığı suç duyurusu hakkında konuştu: “Bu bir parti meselesi değil ülkeye sadakat meselesidir”

Aytun Çıray, Ali Erbaş için yaptığı suç duyurusu hakkında konuştu: “Bu bir parti meselesi değil ülkeye sadakat meselesidir”
İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun Çıray, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya hutbesine ilişkin yaptığı suç duyurusuna ilişkin "Yaptığım suç duyurusunun arkasında Türk milleti duruyor." dedi.

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın tartışmalara neden olan Ayasofya hutbesine ilişkin yaptığı suç duyurusuna dair açıklamada bulundu.

Twitter hesabından yaptığı açıklamayı paylaşan Çıray, "Bugün memnuniyetle gördüm ki, Ali Erbaş hakkında yaptığım suç duyurusunun arkasında Türk milleti duruyor." dedi.

İYİ Partili Aytun Çıray, paylaşımında yer verdiği videoda ise şu ifadeleri kullanıyor:

"Ayasofya Camisi açılışında ortamın maneviyatına uygun, birleştirici ve bütünleştirici bir konuşma yapması gerekirken, üstü örtülü olarak Atatürk’e lanet okuyan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında bugün bir suç duyurusunda bulundum.
Suç duyurusunu üç nedenle yaptım;
Birincisi, Atatürk’e Koruma Kanunu’na aykırı olarak Atatürk’e hakaretten.
İkincisi, Anayasa’nın değiştirilemez maddelerinde birine muhalefetten ötürü, Anayasayı ihlalden. Üçüncü olarak da görevi kötüye kullanmaktan.
Diyanet İşleri Başkanı olarak yapması gerekenler yerine, tam aksine kutuplaştırıcı bir konuşma yapması nedeniyle, görevini kötüye kullanmaktan dolayı dava açtım.
Bu davanın arkasında bütün Türk milleti var.
Bu davanın arkasında sadece bir siyasi hareket ya da bir siyasi parti yok.
Türkiye’deki tüm siyasi partilerin, ülkesine milletine sadık insanları var."