Aytun Çıray: Bedelini ödeyeceksiniz

Aytun Çıray: Bedelini ödeyeceksiniz
İYİ Parti Genel Merkez binasının aylardır devlet korumasından yoksun olduğu ortaya çıktı.

Bünyamin ÖZTÜRK / ANKARA

Partinin kuruluşunun üzerinden 6 ay geçmesine karşın halen devlet korumasından yararlanmadığını belirten İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, güvenliği kendi imkanları ile özel güvenlikçiler aracılığı ile sağladıklarını söyledi.

Çıray, “Valilik ve Emniyet’e yazı yazılmasına karşın, kanunlara aykırı olarak bize olumsuz dahi olsa cevap bile verilmedi” diye konuştu.

İYİ Parti’nin ülkenin çeşitli bölgelerinde saldırıya maruz kaldığını belirten Çıray, kişisel koruma talebi ve diğer güvenlik başvurularının yanıtsız bırakıldığını dile getirdi. Bazı illerde valilerin iktidara yaranmak için zorluklar yaşattığını aktaran Çıray, “Bu da bize gösteriyor ki kraldan çok kralcıların işgüzarlıkları. Buna Bakan Soylu’nun izin vermemesi gerekir. İktidar değişikliğinde devletin valisi olmayanlar bunun bedelini ağır öderler” dedi.

Parti yetkililerinin güvenlik uygulamaları için ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğü ancak yine de sonuç alınamadığı öğrenildi.

Bazı illerde sadece kendi koruma araçları ile yola devam eden Akşener’in konvoyu, diğer cumhurbaşkanı adaylarının aksine bazı illerde ise polis araçları ile korundu. Antalya’nın ardından Isparta ve Burdur’a, oradan da Konya ve Karaman’a devam eden Akşener’in konvoyu için yüzlerce kilometre boyunca her kavşakta trafiği kesilerek yoluna devam etti. Polisler tarafından yolu açılan Akşener’e birçok noktada polislerin selam vererek esas duruşta beklemeleri de dikkat çekti.

Mitingleri takip eden parti yetkilileri ise bu durumu “İktidar değişimini ilk bürokratlar hisseder” diyerek bunun valilerin tutumu olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Polislerin tutumuna ilişkin “Gayet nazik, kendilerinden hiçbir şikâyetimiz yok. Aksine hepsinden Allah razı olsun” değerlendirmesi yapan Çıray, birçok ilde milletvekili olmalarına rağmen yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekerek “Mardin’e gittiğimizde büyük engellemelerle karşılaştık. Milletvekili olmamıza rağmen bizi kayda alan tutumlar yaşandı” dedi. Bazı illerde valilerin iktidara yaranmak için zorluklar yaşattığını belirten Çıray, “Bu da bize gösteriyor ki kraldan çok kralcıların işgüzârlıkları. Buna Bakan Soylu’nun izin vermemesi gerekir. İktidar değişikliğinde devletin valisi olmayanlar bunun bedelini ağır öderler” dedi.