Aytun Çıray: Habur rezaletine ortak olanların konuşma hakkı yok”

Aytun Çıray: Habur rezaletine ortak olanların konuşma hakkı yok”
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Habur rezaletine neden olanlar, Oslo’da PKK ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Anayasası’nı tartışanlar hiçbir şekilde konuşma hakkına sahip değil” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İktidarın, sürekli olarak İYİ Parti ve CHP’nin HDP ile iş birliği içinde olduğu söylemi ile ilgili “Daha düne kadar çözüm süreci adı altında hendeklerin kazılmasına göz yumanlar, 250 defa kendilerine ‘önümüzden PKK Terör örgütü üyeleri geçiyor, ne yapalım’ diye soran güvenlik güçlerine ‘sakın yerinizden kımıldamayın’ diyenler, Habur rezaletine neden olanlar, Oslo’da PKK ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Anayasası’nı tartışanlar hiçbir şekilde konuşma hakkına sahip değil” ifadelerini kullandı.

Ege Postası’ndan Halide Demir Polatlı’nın sorularını yanıtlayan Çıray, AKP’nin yerel seçim öncesi kullandığı dilin siyasetle bağdaşmadığını belirterek, “Terörist suçlaması muazzam ağır, tehlikeli ve kan dondurucu bir suçlama. Meşru siyasetçileri terörist olmakla suçlamaya başlarsanız bu kaygan zeminin nereye gideceğini bilemeyiz. Bu ne demek? Benim kanıma dokunur. Ben Diyarbakır Askeri Hastanesi’nde, terörün zirvede olduğu dönemde, canımızı dişimize takarak hizmet vermiş bir Türk evladıyım. Kim ne diyor? Artık herkes haddini bilsin. Böyle bir hakaret olabilir mi? Bu millet salak mı? Teröristlere oy verecek kadar salak mı? Siz terörist değilsiniz oy verdikleriniz bizler terörist. Peki bize oy veren millete salak demiş oluyorsunuz. Onların aklıyla alay etmiş oluyorsunuz. Bu milletin aklı yok mu terörist ile terörist olmayanı ayırt edecek kadar. Yani bana oy verirseniz akıllısınız, İYİ Parti’ye oy verirseniz kafanız çalışmıyor mu demek istiyorlar? Bu siyaset değil. Sonuçta bir mahalli seçime gidiyoruz. Kaybetmekten bu kadar korkmanın anlamını Türk Milletinin takdirine bırakıyorum” şeklinde konuştu.

“HABUR REZALETİNE ORTAK OLANLARIN KONUŞMA HAKKI YOK”

AKP ve MHP’nin HDP konusunda iki yüzlü olduğunun altını çizen Çıray, “Daha düne kadar çözüm süreci adı altında hendeklerin kazılmasına göz yumanlar, 250 defa kendilerine ‘önümüzden PKK Terör örgütü üyeleri geçiyor, ne yapalım’ diye soran güvenlik güçlerine ‘sakın yerinizden kımıldamayın’ diyenler, Habur rezaletine neden olanlar, Oslo’da PKK ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Anayasası’nı tartışanlar hiçbir şekilde konuşma hakkına sahip değil. Bu memleketin çocuklarını kimsenin rencide etme hakkı yoktur. İzmir bir bütündür. İzmirliler şu partiye bu partiye oy vermiş olabilirler. Biz Millet İttifakı olarak hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsunlar hepsinin oyuna talibiz. Seçimi kazandığımız gün, ki kesin kazanacağız İzmir’de, ertesi sabah sen şu partidensin, sen bu partidensin, AK Partilisin, MHP’lisin, HDP’lisin diye ayırmadan hizmet götürülecek. Bu tür söylemler bölücülüktür. PKK’nın amacına hizmet etmektir. PKK bu ülkeyi bölmek istiyor. Bunun zeminini hazırlayan konuşmalardan sorumlu siyasetçiler olarak herkesin kaçınması gerekiyor” dedi.