Aytun Çıray'dan vekillere 'metro' çağrısı!

Aytun Çıray'dan vekillere 'metro' çağrısı!
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İzmir’deki tüm milletvekillerine Buca Metrosu ile ilgili çağrıda bulundu.

Buca Metrosu'nun yatırım programına alınması için Cumhurbaşkanlığı’na üç kez resmi talepte bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık iki yıldır Ankara'dan onay bekliyor.

28 Aralık 2017 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nden onay alan proje, yatırım programına alınması için Kalkınma Bakanlığı’nın, yeni adıyla Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın da vize vermesi durumunda yola çıkacak. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer geçtiğimiz günlerde ‘Buca Metrosu ile ilgili  “Bu projenin İzmir için önemine her fırsatta dikkat çekiyoruz. İzmirliler bu haklı talebimizin yerine getirilmesini bekliyor. Ankara’nın, İzmir’den gelen bu güçlü sese kulak vereceğine inanıyoruz. İsteğimiz sadece bir imza... Gerekli finansman kaynağını uluslararası kredi yoluyla çözeceğiz" demişti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray da Buca Metrosu ile ilgili tüm İzmir milletvekillerine seslendi.

Çıray, “Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Metrosu’nun yapılması için Sayın Cumhurbaşkanı’nın onayına ihtiyaç olduğunu ancak uzun süredir bu onayı beklediklerini ve bu onayın henüz gelmediğini ifade etti. Bu çerçevede bilgi sahibi olunca bir İzmir Milletvekili olarak bu konunun sadece Sayın Tunç Soyer’in sorunu olmadığını, onun başarısının ve İzmir’e hizmetlerinin olumlu yürümesinin hepimizin sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Ben başta Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekilleri ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ olmak üzere iktidar, muhalefet tüm milletvekillerine ‘Buca Metrosu’nun durumunun ortak bir temenniyle Cumhurbaşkanı’na iletilmesi için bir çağrıda bulunuyorum. Bu partiler üstü bir hadisedir. İzmir’de hepimiz yaşıyoruz. Sayın Soyer başarılı olursa hepimiz medeni bir İzmir’de yaşarız, başarılı olamazsa da hepimiz zorluklar içerisinde bocalayıp dururuz. Bu anlamda sadece bir Milletvekili olarak değil İzmir’de yaşayan İzmirliler olarak bu şehre olumlu bir katkı yapmamız gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.