Sadettin Tantan'ın şifreli sözlerini Aytunç Erkin açıkladı

Sadettin Tantan'ın şifreli sözlerini Aytunç Erkin açıkladı
Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin'in bugünkü "Erol Evcil'in şifresini çözen bakan ne dedi?" başlıklı yazısı dikkat çekti.

Ülke Ankara''da başlatılan ''Demir Yumruk'' operasyonunu konuşuyor.

Demir-çelik sektöründe faaliyet gösteren üç ayrı suç örgütüne yönelik düzenlenen “Demir Yumruk” operasyonunda Türkiye genelinde 4 demir çelik fabrikası bulunan Erol Evcil tutuklandı. 

''Israrımın nedeni anlaşılmıştır''

Erol Evcil, 90’lı yılların kilit isimlerinden biri. Nesim Malki cinayetinin azmettiricisi olan Evcil''in, mafyatik yöntemlerle pek çok şirketi ele geçirdiği iddia ediliyor.

Aytunç Erkin bugünkü yazısında konuyla ilgili ''Nesim Malki cinayetinin azmettiricisi iddiasıyla aranan isimlerden birisi de Malki''ye yüklü borcu olan Erol Evcil''dir. Ancak yakalanamaz!'' diyerek dönemin İçİşleri Bakanı Sadettin Tantan''ın Evcil''in Bursa''da yakalandıktan sonra kurduğu  ''vali ve emniyet müdürünü alma konusunda ısrarımın nedeni anlaşılmıştır'' cümlesini hatırlattı.

Sadettin Tantan''ın şifreli sözleri

Erkin, dönemin İçişleri Bakanı Tantan''ın bu cümleyle "Erol Evcil''in korunduğu"nu ima ettiğini belirtti.

Geçen yıl Sedat Peker''in yayınladığı videolardan sonra Amerikalı sosyolog Robert K. Merton''un ismini gündeme getirdiğini hatırlatan Erkin yazısının sonunda "1990''lardaki aktörlerin yeniden karşımıza çıkmasına şaşırmayın" ifadelerini kullandı.

Aytunç Erkin, kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı yazısına "Erol Evcil operasyonunu bir de 1999 yılına giderek okuyun! Sistem değişmedikçe aktörler hep aynı. O dönem İçişleri Bakanı olan Sadettin Tantan, Evcil gözaltına alındıktan sonra bir cümle kurmuştu…" notuyla paylaştı.

İlgili Haberler