Aytunç Erkin'den olay yazı! Abdullah Gül ile ilgili en güzel cümleyi Meral Akşener kurdu

Aytunç Erkin'den olay yazı! Abdullah Gül ile ilgili en güzel cümleyi Meral Akşener kurdu
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül isminin yeniden gündeme gelmesinin ardından Sözcü Gazetesi yazarı Aytunç Erkin’den “Abdullah Gül pes etmiyor!” başlıklı bir yazı geldi.

Erkin, Abdullah Gül tartışmalarına İYİ Parti lideri Meral Akşener’in 28 Ağustos 2020''de Halk TV''deki açıklamalarıyla katıldı.

Erkin, Akşener’in Abdullah Gül ile ilgili söyledikleri için “durumu en iyi özetleyen cümleyi kurdu” değerlendirmesinde bulundu.

Akşener o programda Abdullah Gül ile ilgili “…Sayın Abdullah Gül benim arkadaşım. Olumsuz bir görüşüm yok. Sayın Erdoğan''ın yenilmez armada olduğu zamanlarda nasıl adımlar atacağının iyi hesaplanması gerektiğini düşündüm. Gördüğüm şey şu oldu: Sayın Gül''ü isteyen sol liberal diyebileceğimiz bir dostlar grubu var” ifadelerini kullanmıştı.

Erkin’in yazısından ilgili kısım şöyle:

Gül''ü en iyi anlatan Akşener

Tarih 27 Kasım 2021… Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile uzun bir görüşme yaptığını açıkladı: “… Sayın Gül''le olarak son zamanlarda yaşanan gelişmelerin devlette ortaya çıkardığı tahribat, elde edilen kazanımların bugün kaybediliyor olması, giderek fazlalaşan yoksullaşma, demokratik haklar konusundaki kaygıları paylaştık hem de hasret giderdik. Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili herhangi bir konu gündeme gelmedi.”

Tarih 29 Kasım 2021… Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya geldi. Baş başa gerçekleştirilen ve 1.5 saat süren görüşmede ekonomiden olası erken seçime, dış politikadan sistem tartışmasına kadar birçok ülke meselesi konusunda karşılıklı görüş alış verişinde bulunulduğu belirtildi. (Habertürk/Mahir Kılıç) Bu görüşmeler devam ederken…

“Muhalif” gazeteci Levent Gültekin, Halk TV''de şu cümleleri kurdu: “Abdullah Gül''e Atatürk düşmanı demek çok büyük ayıp ve haksızlık… Yok bayramlarda hasta oldu, ayıp. Hakikaten haksızlık, hakikaten ayıp. Sordum kendisine bayramlarda niye gitmediğini, ‘Bir tane bayramda doktorlarımın engeliyle gitmedim, 4 bayramda engellemeye rağmen gittim'' dedi…”

“Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür” dedim ya… Hatırlayın… Ekmeleddin İhsanoğlu, 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan cumhurbaşkanı seçiminde CHP ve MHP tarafından cumhurbaşkanlığı için çatı adayı olarak açıklandı. Seçim sloganı olarak ‘Ekmek İçin Ekmeleddin'' sloganı seçildi. Tayyip Erdoğan kazandı! Şimdi de ısıtılıp ısıtılıp önümüze konulan bir Abdullah Gül var! “Muhalif” Abdullah Gül! Yenilgilerden ders çıkarmayanlar ısrarlı!

İYİ Parti lideri Meral Akşener, 28 Ağustos 2020''de Halk TV''de şu cümleyi kurmuştu: “…Sayın Abdullah Gül benim arkadaşım. Olumsuz bir görüşüm yok. Sayın Erdoğan''ın yenilmez armada olduğu zamanlarda nasıl adımlar atacağının iyi hesaplanması gerektiğini düşündüm. Gördüğüm şey şu oldu: Sayın Gül''ü isteyen sol liberal diyebileceğimiz bir dostlar grubu var.” Durumu en iyi özetleyen cümleyi Akşener kurdu. Yarın, Gül''ün neyi temsil ettiğini tartışacağız. Mesele kişisel düşmanlık değil mesele fikir ve ideoloji! 1969''dan bu yana siyaset sahnesinde rol alan Abdullah Gül''den “muhalif” ve “ilericilik” çıkarmak ne kadar doğru?
 

İlgili Haberler