Ayvalık’ta 80 hektar orman yandı. Cennetteki son yangın bu. Asıl soru şu: Burayı sizce kimin için yaktılar

Ayvalık’ta 80 hektar orman yandı. Cennetteki son yangın bu. Asıl soru şu: Burayı sizce kimin için yaktılar
Ayvalık'ta meydana gelen orman yangınında 80 hektarlık ormanlık alan yandı. Yangının söndürülmesi sonrası ortaya çıkan bir fotoğraf nasıl bir doğal güzelliğin yok olduğunu gözler önüne sererken "Bu yangın kimin için çıktı" sorusu da gündeme geldi.

Ayvalık’ta meydana gelen ve 80 hektarlık ormanlık alanın yandığı yangın sonrası ortaya çıkan bir görüntü durumun vahametini gösterdi. Yangın sonrası havadan çekilen bir fotoğrafta kül olan ormanlık alan gözler önüne serildi.

Söz konusu fotoğraf sosyal medyada gündem oldu.

eib22anwoaaot.jpg

Ayvalık’ta meydana gelen orman yangını sonrası bir ormanlık alanın daha imara açılması için yakıldığı söylemleri başladı. Yanan alanın imara açılıp açılmayacağı henüz belirsizliğini koruyor.

NE OLMUŞTU

Ayvalık ilçesinin Küçükköy Mahallesi Muratreis Koyu mevkisinde yazlık sitelerin bulunduğu alanda orman yangını çıkmıştı. Ayvalık Adaları Tabiat Parkı'nda çıkan yangının elektrik kablosunun kopması sonucu çıktığı ileri sürülmüştü. Alevlere ilk müdahaleyi yakındaki site sakinleri yangın tüpleriyle yapmıştı.

 Ancak yangın kuvvetli esen rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyüp, geniş bir alana yayıldı. Alevler Şeytan Sofrası’nın alt kısmından ilerleyerek, Badavut Sahili'ne kadar ulaşmıştı.

Yangını söndürme çalışmalarına Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ve çevre illerden sevk edilen 60 arazöz, 4 dozer ve 300 personel katılmıştı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı da söndürme çalışmalarına 63 itfaiye aracı, 8 iş makinesi ve 124 personel ile destek vermişti.