Ayvalık'ta koronaya yeni önlem. Resmen başlatıldı

Ayvalık'ta koronaya yeni önlem. Resmen başlatıldı
Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu. koroma virüs salgını çerçevesinde alınan tedbirler gereği, Ayvalık’ta korona virüs vakası görülen konutların kapılarına, ‘Bu konut görüşme ve ziyarete kapalıdır’ notunun asılmasını kararlaştırdı. Başlatılan bu uygulama ile korona virüs testi pozitif olan kişilerin rahatsız edilmemesi amaçlandığı belirtildi.

DHA'da yer alan habere göre, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde korona virüs salgını tedbirleri gereği evlerin kapısına ‘Bu konut görüşmeye ve ziyarete kapalıdır’ notu asılmaya başlandı.

AMAÇ EV ZİYARETLERİNİN ÖNÜNE GEÇMEK

Ayvalık Sağlık Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin bir hafta önce başlattıkları uygulama ile korona virüs testi pozitif olan kişilerin rahatsız edilmemesi amaçlanıyor.

200 EV DENETLENİYOR

Ayvalık’da aralarında bekçilerin de yer aldığı 168 kişilik emniyet ile sağlık görevlilerinden oluşan ekip, günde yaklaşık 200 evi denetliyor. Ziyaret ettikleri konutlarda, hasta olup olmadığını vatandaşlara bildirerek bulaşma riskinin azaltılması amaçlanıyor. Karantina kurallarına uymayanlar, Balıkesir’de bulunan yurtlara gönderiliyor.

Bu denetimler sırasında Ayvalık'da sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 127 kişi hakkında da tutanak tutuldu.