Az daha fıtık oluyordu...

Sabahın erken saatlerinde İkitelli metro hattının açılışını izledim. Yüklenici firmanın tünel açan köstebeği biraz zorlanarak bu işi başarabildi.

Sıkıntılı an aşılmaya çalışılırken Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun en az 20 kez "Herşey çok güzel olacak" dediğine tanık oldum.

Bir ara "Sabotaj mı var?" diye düşünmedim de değil... Bu devir böyle şeylere öyle müsait ki, aklımız acabalara muhatap olabiliyor.

Öbür taraftan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu partilerin teşkilatlanma çalışmaları bile pek çok sabotajcının kadrine uğradı. Eski ortakların iddiası, her türlü engellemenin Saray'dan çıktığı yönünde. Adalet Bakanının bile hazırlanan yasalardan haberi olmadığı konuşuluyor. Herşey Saray'da olup bitiyor.

Tartışmalar renklendi

NTV'nin Siyasi İşler'i, CNNTürk'ün Akıl Çemberi son zamanlarda nedense hep renkli geçmeye başladı. Partili barolar ve yaratacağı sakıncaların ele alındığı programda Av. Hüseyin Ersöz, Okan Müderrisoğlu ve Ahmet Kasım Han konuyu farklı boyutlarıyla değerlendirip tartıştı. Tarafların, "Öyleydi, öyle değildi" inatlaşması ilginçti. Bazen Okan Müderrisoğlu'na aklım sırrım ermiyor.

Aklımın ermediği bir başka konu da şu: Bakıyorum da ortada garip bir durum var, yönetiminde tek hukukçu olmayan RTÜK, hükümetin aleyhinde kim program yapıyorsa anında susturuyor. İstediğini asıyor, istediğini kesiyorlar. Halk TV ve TELE1'i Hammurabi kanunları'na göre mi 5 gün kararttılar.

Nerde bu devlet?..

Çok basit bir örnek vereceğim;

Yıllardır Zapsuyu Tatvan arasında faaliyette bulunan Olgaçlar adlı kooperatif mensupları saldırıya uğradı. Tekme tokat, silah zoruyla bu hattı kullanmaları engellenip ellerinden alındı. Bu işe çökenlerin tek özelliği var; AK Parti yönetiminde olmaları. Anlayın artık hukuksuzluğuh hangi boyuta ulaştığını. İktidar arkanda durunca bu tip hukuksuzlukların daha da artması beklenen sonuçtur.

Ekranda büyük patlama

Cem Öğretir, "Bu tip haberlere artık dur denilsin" diye yayına girdi. Önce, "Ben  kadına şiddet haberlerine karşıyım" diye bağırdı. Ardından, "Evliyim, benim de kız çocuğum var. Yeter artık. Bu tip haberleri yapmak istemiyorum" diye tekrar bağırdı.

Düşünün bir ATV muhabiri aktardıklarına isyan ediyor. Anlaşılan boğazına kadar gelmiş.

Oysa aynı gece kimbilir kaç kadın ve kız öldürüldü, yaralandı, şiddete maruz kaldı...

İnsanoğlunun da freni bir yere kadar...

İzleyicisi arttı

TRT'nin 3'te 3 Tarih Bilgi Yarışması yeniden başlatıldı. Doğrusu, izleyicisini artıran Pelin Çift ve Prof. Dr.  Tufan Gündüz yönetimindeki yarışma benim de hoşuma gidiyor. Sanırım, Kenan İmirzalıoğlu'nun ATV'de sunduğu Milyoner'in 2. plana düşmesinin sebebi bu yarışma.

Ucu Türkiye'ye de

uzanan bir rüşvet

Gazeteci arkadaşım Yılmaz Polat'la Washington günlerimde birlikte olduk. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Magosa Fatihi olarak anılan Osmap Fazıl Polat Paşa'nın oğlu. Şimdilerde TELE1'in Amerika Temsilcisi. Bir Amerikan ilaç şirketinin 2010-2015 yılları arasında Türk ortağına 1.3 milyon dolar rüşvet verdiğini ilk kez açıkladı. Şirket bu suçunun bedelini sonuçta ABD'de 21 milyon dolar cezaya çarptırılarak ödedi.

Bu rüşveti kimlir yedi?

Polat'ın söylediğine göre 3 ülke daha var; Brezilya, Kolombiya ve Rusya. Bizden rüşveti alanların ise sağlık eski bakanları Recep Akdağ ve Mehmet Müezzinoğlu olduğu iddia ediliyor. Bu isimlerin soruşturma tutanaklarında ve raporlarında yer aldığı açık açık belirtilmekte ama 2 isimden de itiraz çıkmaması enteresan bir durum.

Gerçek gündem

Bugünlerde Türkiye'nin hiç değişmeyen gündemi şüphesiz salgın ve sağlık. Çin ve çevre ülkeleri de devamlı yeni mikroplar üretiyor. Hıyarcıklı veba geri döndü. Bir kişide tespit edildi. Moğolistan'ın içlerinde bir dağ sıçanından bulaştığı belirlendi. Bunun yenilmemesi için geniş çaplı bir kampanya başlatıldı. Ancak endişeler büyük.

Salgın başladıktan sonra korona virüsü sallamayıp maskesiz dolaşan Brezilya Cumhurbaşkanı sonunda belayı başına aldı. Koronaya yakalanan başkan şimdi nasıl kurtulacağını düşünmekle meşgul.

Bu tip olaylar bize de mutlaka ders olmalı.

Günün Sözü

Hiç kimse gözyaşlarını haketmez.

Onlara layık olan kişi ise zaten seni ağlatmaz. Gabriel Garcia Marquez

dfs-004-001-011-001-001-001-002-016.jpg

 

 

Yazarın Diğer Yazıları