Azerbaycan askerinden tüm dünyaya insanlık dersi

Azerbaycan askerinden tüm dünyaya insanlık dersi
Azerbaycan askeri ile Ağdam’dan Ermeni siviller arasındaki konuşma sosyal medyada gündem oldu. Söz konusu videoda Azerbaycan askerinin Ağdam’da evini zamanında boşaltamayan Ermeni sivillere "İsterseniz Azerbaycan vatandaşı olarak burada kalabilirsiniz. İsterseniz gidebilirsiniz. Kimse size kötü davranmayacak. Daha önce de size yardım etmiştik. Saygıyla sizi uğurlamıştık" dediği görüldü.

Dağlık Karabağ'da çatışmaları sona erdiren anlaşma gereği Azerbaycan'a ait topraklarda bulunan Ermeni sivil ve askerler bölgeden ayrılmaya devam ediyor.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında varılan anlaşma gereği işgal ettikleri toprakları terk etmek zorunda olan Ermenilerin kısa süre önce boşalttıkları evleri, kamu binaları ve ormanları yaktığı görüntülere yansımıştı.

AZERBAYCAN ASKERİNDEN YARDIM İSTEDİLER

AA'da yer alan habere göre buna rağmen Azerbaycan askerlerinin de Azerbaycan topraklarını zamanında terk edemeyen Ermenilere yardımcı olduğu ortaya çıktı. Sosyal medyadaki bir görüntüde, Ağdam iline bağlı Abdal Gülablı köyünde evlerini zamanında boşaltamayan bazı Ermeni sivillerin, Azerbaycan askerinden yardım istediği görüldü.

"İSTERSENİZ BURADA KALABİLİRSİNİZ"

Görüntülerde konuşan Azerbaycanlı komutan, karşılaştığı Ermeni sivillere, "İsterseniz Azerbaycan vatandaşı olarak burada kalabilirsiniz. İsterseniz gidebilirsiniz. Kimse size kötü davranmayacak. Daha önce de size yardım etmiştik. Saygıyla sizi uğurlamıştık" diyor.

EŞYALARI KAMYONETE TAŞIDILAR

Sivil Ermeniler de komutanın dediklerini teyit ederek teşekkür ediyor. Görüntülerde daha sonra Azerbaycan askerlerinin Ermeni sivillerin eşyalarını kamyonete taşımasına yardım etmesi yer alıyor.

10 KASIM'DA ATEŞKES İMZALANMIŞTI

Azerbaycan ordusunun 27 Eylül'de başlattığı Dağlık Karabağ'daki topraklarını işgalden kurtarma operasyonunda elde ettiği başarı, Ermenistan'ı 10 Kasım’da ateşkes imzalamaya mecbur etmişti. Ermeni silahlı güçler, ateşkes gereği 20 Kasım itibarıyla Ağdam'dan çekilmişti.

ERMENİSTAN 10 GÜN EK SÜRE İSTEMİŞTİ

Ermenistan 15 Kasım’da vermesi gereken Kelbecer’i zamanında boşaltamadığı için Azerbaycan’dan 10 günlük ek süre alarak, işgal ettiği toprakları 25 Kasım’da vermeyi taahhüt etmişti. Ermenistan, Laçın’ı da 1 Aralık'a kadar Azerbaycan’a geri verecek.