Azerbaycan Cumhurbaşkanı yardımcısı açıkladı: Ermenistan sivilleri hedef alıyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı yardımcısı açıkladı: Ermenistan sivilleri hedef alıyor
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Gaciyev, Ermenistan'ın, sınır köylerindeki sivil vatandaşları hedef aldığını açıkladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Gaciyev, NTV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Naciyev, çatışmaların uzun süreden bu yana devam eden Ermenistan politikalarının sonucu olduğunu belirterek, "Ermenistan, Azerbaycan’ın tavrına karşılık olarak biz ek operasyonlara başladı. Azerbaycan’ın 30 yıldır işgal altında olan köylerimiz kurtarıldı. Bütün bunların hepsi, Ermenistan’ın yürüttüğü işgal siyasetinin sonucu. Azerbaycan, Ermenistan’ı barışa mecbur etmek istiyor" dedi. 

"SİVİLLERİ HEDEF ALIYORLAR"

Ermenistan'ın sivilleri hedef aldığını kaydeden Gaciyev, "Aslın bütün bunlar, Ermenistan’ın bugüne kadar yürüttüğü politikanın bir sonucu. Dışişleri Bakanları da Azerbaycan’a karşı yeni topraklar vaade ederek, provakasyonlarını dile getirmişti. Ermenistan, Azerbaycanlıların sivil halkını hedef aldı. Bütün bunların kökünde, Ermenistan’ın işgalci siyaseti yatıyor. Ermenistan, köyleri hedef almaya devam ediyor. Askerler arasındaki malumatlar hakkında duyumlar alıyoruz. Ordumuz büyük başarı gösteriyor" ifadelerini kullandı.