Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov cephedeki son durumu açıkladı

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov cephedeki son durumu açıkladı
Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Türkiye’nin Karabağ krizine hiçbir şekilde müdahale etmediğini belirterek, Azerbaycan’ın Ermenistan ile süren çatışmalarda paralı asker kullandığı yönünde çıkan iddiaları yalanladı.

Sputnik’e konuşan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Türkiye’nin Karabağ’da çıkan askeri krize hiçbir şekilde müdahale etmediğini söyledi. Bayramov ayrıca Azerbaycan’ın paralı asker kullandığı yönünde çıkan iddiaları ise yalanladı.

Bayramov, "Türkiye'nin hiçbir müdahalesi olmadı. Eğer Türkiye ile Azerbaycan arasındaki askeri-teknik işbirliğinden söz edecek olursak, Azerbaycan bu alanda bir dizi ülkeyle işbirliği yapıyor, hatta Rusya'yla işbirliği daha fazla. Bugün Azerbaycan ordusunun kullandığı silahların büyük bölümü Rus malı" ifadelerini kullandı.

Ermenistan tarafından ortaya atılan Azerbaycan'ın paralı asker kullandığı iddiasını değerlendiren Bayramov, "Erivan'ın iddiaları tümüyle asılsız ve dayanaksız. Bununla birlikte Ermenistan'ın Irak elçisinin ve İdlib başkonsolosunun paralı askerlerin Ermeni tarafına çekilmesi konusunda yoğun faaliyet yürüttüklerini biliyoruz" dedi.

İlgili Haberler