Azerbaycan-Ermenistan geriliminde, Rusya’dan üstü kapalı Türkiye mesajı

Azerbaycan-Ermenistan geriliminde, Rusya’dan üstü kapalı Türkiye mesajı
Ermenistan'ın hain saldırının ardından Azerbaycan'ın bölgede başlattığı harekata ilişkin Rusya'dan gelen açıklamada üstü kapalı bir şekilde Türkiye hedef alındı. Rusya'nın açıklamasında Türkiye'den Azerbaycan'a yönelik destek açıklamaları eleştirildi.

Ermenistan'ın Dağlık Karabağ bölgesinde Azerbaycan'daki sivillere yönelik başlattığı saldırıların ardından gerilim tırmanmaya devam ediyor.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko, bölgede yaşanan gerilime ilişkin yaptığı açıklamada ise üstü kapalı bir şekilde Türkiye'yi hedef aldı. Rudenko, "Hem iç hem de dış aktörleri, yaptıkları açıklamalar ile kullandıkları dil de dahil olmak üzere azami derecede ölçülü olmaya çağırıyoruz." dedi.

Rudenko, "Bir an önce ateşkes sağlanması ve müzakere masasına geri dönülmesi adına şu anda azami derecede dikkatli ve özenli olmak çok önemli." diye ekledi.

Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan siyasilere, Milli Savunma Bakanlığı'ndan Dışişleri Bakanlığı'na Azerbaycan için verilen destek mesajlarının ardından Rusya'dan böyle bir açıklama gelmesi dikkat çekti.