Azerbaycan işgal altındaki topraklarını bir bir kurtarıyor. Şuşa kuşatıldı. Ermeni askeri kışlası böyle vuruldu

Azerbaycan işgal altındaki topraklarını bir bir kurtarıyor. Şuşa kuşatıldı. Ermeni askeri kışlası böyle vuruldu
Azerbaycan ordusunun, Ermenistan işgali altındaki topraklarını geri almak için başlattığı operasyonlar sürüyor. Ermenistan güçlerinin cephenin bazı bölgelerinde personel ve askeri teçhizat kaybederek geri çekilmek zorunda kaldığı ifade edildi.

Azerbaycan ordusu, Ermenistan güçlerine kayıplar verdirdiği bildirildi.

4 KOLDAN DEVAM EDİYOR

Cephenin farklı istikametlerinde gece boyunca Azerbaycan askerlerine ve yerleşim birimlerine ateş açan Ermenistan güçlerine kayıplar verdirdiği bildirildi. Şuşa’yı güneyden kuşatan Azerbaycan askerleri, şiddetli çatışmaların ardından kentin güneyindeki Daşaltı köyünde kontrolü sağladı. Şuşa’nın güneyindeki Çaylakkala bölgesini de kontrol altına alan Azerbaycan ordusu, kent merkezine 2 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, çatışmaların, ağırlıklı olarak cephenin Ağdere, Ağdam, Hocavend ve Gubadlı yönlerinde devam ettiği belirtildi.

ASKERİ KIŞLA VURULDU

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, cephenin Terter istikametinde Tonaşen köyünde konuşlu bir kışlanın Azerbaycan ordusunca top atışlarıyla vurulduğu ifade edildi. Tonaşen köyünde Ermenistan ordusu 10. Muhrip Tümeni 7. Muhrip Alayının kışla, karargah, cephane ve diğer askeri altyapısının imha edildiği belirtildi.

Bakanlık, kışlanın vurulma anlarının havadan çekilen görüntülerini paylaştı

ERMENİSTAN GERİ ÇEKİLMEK ZORUNDA KALDI

Ermenistan güçlerinin cephenin bazı bölgelerinde personel ve askeri teçhizat kaybederek geri çekilmek zorunda kaldığı ifade edilen açıklamada, cephenin Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Ermenistan ordusunun iki ülke sınırında da ateşkesi ihlal ettiği, Ermenistan arazisinden Tovuz, Gedebey ve Daşkesen illerindeki Azerbaycan mevzilerine ateş açıldığı kaydedildi.