Azerbaycan ordusu Ermenistan'ın tank ve toplarını imha etti

Azerbaycan ordusu Ermenistan'ın tank ve toplarını imha etti
Azerbaycan ordusunun, Ermenistan işgali altındaki topraklarını geri almak için başlattığı operasyonlar sürüyor. Azerbaycan askerlerine ve yerleşim birimlerine ateş açan Ermenistan güçlerine kayıplar verdirildiği ve son 24 saatte ciddi darbe vurulduğu bildirildi.

Azerbaycan'dan Ermenistan'a ağır darbe

AA'da yer alan habere göre, Azerbaycan ordusunun, cephenin farklı istikametlerinde gece boyunca Azerbaycan askerlerine ve yerleşim birimlerine ateş açan Ermenistan güçlerine kayıplar verdirdiği bildirildi.

4 KOLDAN DEVAM EDİYOR

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, çatışmaların, ağırlıklı olarak cephenin Ağdere, Ağdam, Hocavend ve Gubadlı yönlerinde devam ettiği belirtildi.

ERMENİSTAN BÜYÜK DARBE ALDI

Son 24 saatte ciddi darbe alan Ermenistan güçlerinin cephenin bazı bölgelerinde personel ve askeri teçhizat kaybederek geri çekilmek zorunda kaldığı ifade edilen açıklamada, Azerbaycan ordusunun Ermenistan'a ait 4 T-72 tankı, 2 D-20 topu ve mühimmat dolu birkaç kamyonu imha ettiği vurgulandı. 

YİNE SİVİLLERE SALDIRDILAR

Açıklamada, Ermenistan ordusunun dün Terter, Berde, Ağdam, Ağcabedi ve Gubadlı illerine top atışı gerçekleştirdiği, sivil halk arasında ölü ve yaralıların olduğu kaydedildi. 

ATEŞKES İHLAL EDİLDİ

Açıklamada, Ermenistan ordusunun iki ülke sınırında da ateşkesi ihlal ettiği, Ermenistan arazisinden Tovuz, Gedebey ve Daşkesen illerindeki Azerbaycan mevzilerine ateş açıldığı belirtildi.