Azerbaycan Ordusu teyakkuza geçti!

Azerbaycan Ordusu teyakkuza geçti!
Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’ın bağımsızlığını tanıma hamlesinden sonra Azerbaycan ordusu savaş durumuna geçti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan’ın BM kararlarına uymaması halinde savaşın gerekli ve kaçınılmaz olduğunu duyurdu.

Ermenistan hükümetinin Dağlık Karabağ'ın bağımsızlığının tanınmasını öngören yasa tasarısını onaylamasının ardından Azerbaycan ordusu teyakkuza geçti.

Azerbaycan, Ermenistan ordusu Dağlık Karabağ ve etrafındaki illeri işgal altında tutmaya devam ettiği sürece, Azerbaycan ordusunun toprakları işgalden kurtarmak için her an saldırıya geçebileceği uyarısında bulundu. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan basınında yer alan, Dağlık Karabağ'ın sembol kenti Şuşa'nın 24. işgal yıl dönümü olan 8 Mayıs'ta Azerbaycan ordusunun saldırı başlatacağına yönelik iddialar hakkında açıklama yayımladı.

ERMENİ GÜÇLERİNE SON ÇAĞRI

Açıklamada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) işgalin sonlandırılmasına ilişkin kararlarını Ermenistan'ın hiçe saydığı hatırlatılarak, şunlar kaydedildi: “BMGK kararlarına uyulmaması halinde saldırının gerçekleşmesi gerekli ve kaçınılmazdır. Ermeniler, her gün, her saat Azerbaycan ordusunun topraklarının işgalden kurtarılması için atacağı adımları beklemelidir. Azerbaycan ordusu, topraklarını düşmandan kurtarmaya kadirdir ve tam hazırdır. Ermenistan askerleri her gün telaş ve korku içerisinde yaşamak istemiyorlarsa, Azerbaycan topraklarını terk etmeli ve işgale son vermelidir.”

ASKERİ PERSONEL TAKVİYESİ

Ermenistan hükümetinin Dağlık Karabağ'ın bağımsızlığının tanınmasını öngören yasa tasarısı önceki gün onaylanmıştı. Tasarının en yakın zamanda parlamentoya gönderilmesi bekleniyor. Ermenistan daha önce müzakere sürecine zarar verebileceği gerekçesiyle Karabağ'ın bağımsızlığını tanımamıştı. Öte yandan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, orduya yeni sözleşmeli askerlerin alınacağını da duyurdu. Bakanlık duyurusunda, çok sayıda vatandaşın orduda hizmet etmek için başvuruda bulunduğu belirtilerek, kabulle ilgili gerekli şartlar ve istenilen evrak kamuoyunun bilgisine sunuldu. Askerliğini yaptıktan sonra ordudaki görevini gönüllü sürdürmek isteyenlerin bağlı oldukları askeri birliklerin komutanlığına veya Silahlı Kuvvetler Eğitim Merkezine müracaat edebilecekleri kaydedildi.