Azerbaycan Ordusu'ndan kritik operasyon. Dağlık Karabağ'ın sözde komutanı Celal Harutyunyan nokta atışıyla böyle vuruldu

Azerbaycan Ordusu'ndan kritik operasyon. Dağlık Karabağ'ın sözde komutanı Celal Harutyunyan nokta atışıyla böyle vuruldu
Azerbaycan Ordusu kritik bir operasyona imza atarak Dağlık Karabağ'ın sözde Savunma Bakanı Celal Harutyunyan'ı nokta atışıyla vurdu. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ’ın silahlı güçlerinin başında bulunan Harutyunyan’ın yaralandığı o anları paylaştı. Azerbaycan medyası ise Harutyunyan’ın saldırıda hayatını kaybettiğini iddia etti.

DHA'da yer alan habere göre, Azerbaycan Ordusu, Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmak için operasyonlarını sürdürüyor. Savunma Bakanlığı, bir açıklama yayımlayarak Türk İHA’ların Harutyunyan’ın konvoyunu yerle bir ettiği anlar yer aldı.

O ANLAR PAYLAŞILDI

İşgal altındaki Karabağ'da Ermenistan güçlerine karşı büyük üstünlük kuran Azerbaycan, etkili kara ve hava operasyonlarıyla topraklarını geri almayı sürdürüyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, işgal altındaki Dağlık Karabağ'ın sözde Savunma Bakanı Celal Harutyunyan’ın da bulunduğu askeri konvoyu imha ettiği o anların görüntülerini paylaştı. Görüntüde Azerbaycan ordusu envanterinde bulunan Türk İHA’ların Harutyunyan’ın konvoyunu yerle bir ettiği anlar yer aldı. Öte yandan Azerbaycan medyası Harutyunyan’ın saldırıda hayatını kaybettiğini iddia etti.

GÖREVDEN ALINMIŞTI

Bu gelişme üzerine Dağlık Karabağ'ın sözde Ermeni yönetiminin başkanı Arayik Harutyunyan, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Celal Harutyunyan’ın Dağlık Karabağ’da yaralandığını ve bu nedenle görevinden alındığını belirtmişti.


170 KÖY KURTARILDI

Azerbaycan 27 Eylül'de başlattığı topraklarını işgalden kurtarma operasyonunda 4 şehir, 3 kasaba ve 170 köyü kurtardı.