Azerbaycan vuruyor Erivan çatırdıyor

Ermenistan'da darbe kapıda gibi... Azerbaycan vurdukça, Erivan için bu varsayım iyice öne çıkıyor.

Türkiye'de sembol binalar Azerbaycan bayrağındaki renklerle donatılırken Azerbaycan ordusu da vurduğu yeri havaya fırlatıyor.

Bu arada, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı bir açıklama ile 2 Sovyet uçağının Türkiye tarafından düşürüldüğü iddialarını yalanladı. Söz konusu uçakların yüksek rakımlı tepelere çarpmaları sonucu kırıma uğradıkları bildirildi.

KRT'de ele alınan konu Azerbaycan-Ermenistan çatışmasıylı. Bu programda en önemli tespitler Sinan Oğan'dan geldi:

**Erivan yönetiminin bir askeri darbeyle devrilme olasılığı yükseldi.

**Azerbaycan güçleri çatışacak askere muhtaç değil.

Oğan'ın bir de uyarısı da Türk siyasilerin tahrikten uzak durup susmaları konusundaydı. Tabi burada söz konusu olanlar ileri seviyedeki Türk siyasilerdi.

***

Atmaca roketlerinin Karabağ'da akışı nasıl değiştirdiğini kimse inkar edemez. Azerbaycan güçleri Ermeni işgalindeki 9 köyü şimdiden geri aldı bile.

Yıllar önce Azerbaycan ordusunun kuruluşunda görev alan askerler bu işi KRT'de konuştular. Mesele uzayınca iş askerlik anılarının anlatılmasına dönüştü. Baştan da söyledim ya, Sinan Oğan tespit, yorum ve anlatımlarıyla adeta destan yazdı. Diğer konukların anlattıkları hamaset seviyesinden öteye geçmedi.

Konuşulan öteki konular ise korona salgını ve Yeni Ekonomik Program (YEP) üzerineydi. Katılımcıların ortak kanaati; ekonomik programın tek kelimeyle bir hayalkırıklığı olduğuydu.

İkisi de Ermenici

ABD'de  SON DAKİKA denilen teke tek kapışma nihayet gerçekleşti. Başkan adayları Trump ve Biden'in milyonlar önünde kozlarını paylaşmasını TRT World aracılığıyla izledim. Konuşmaları sırasında bir ara Trump Ermenistan yönetimini savundu. Rakibi Biden de onun temennilerine "İnşallah" diyerek destek verdi. Rakiplerin bu konudaki mutabakatı ABD'li izleyicilerin gülüşmelerine yol açtı. Ancak bu durumu seyretmekle yetinen muhabirimiz Tülin Daloğlu, tek kelime edip yorumda bulunamadı.

Günün sözü:

Aslında herkes sevdiği insana bakarmış gibi hayata baksa, belki de hayat insanlara bu kadar acı vermekten vazgeçerdi. Bob Marley

 

Yazarın Diğer Yazıları