Azerbaycan'a yatırım 9 milyar doları aştı

Azerbaycan'a yatırım 9 milyar doları aştı
Türk işadamlarının Azerbaycan’daki yatırımlarının 9 milyar doları aştığı bildirildi. Bu arada, Azerbaycan’ın dev enerji şirketi SOCAR’ın faaliyetlerinin sonucunda bu ülkenin Türkiye’deki yatırımlarının 17-20 milyar dolara çıkması bekleniyor.

İngilizce yayın yapan Azernews, “Azerbaycan’da yabancı ticaret ortakları arasında daima lider konumunda olan Türkiye’nin ülkenin ekonomisinin çeşitli alanlarına yatırım yaptığını" belirtirken Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral’ın Azeri işadamlarına yönelik bir mesajında Türk işadamlarının Azerbaycan’daki yatırımlarının 9 milyar doları geçtiğini söylediğine dikkat çekti.  

Büyükelçi Özoral, mesajında Azerbaycan’ın Türkiye’deki yatırımlarının ise SOCAR’ın faaliyetlerinin sonucunda 17-20 milyar dolara çıkmasının beklendiğini de ifade etti.

Bu arada, Azerbaycan’ın şimdiye kadar Türkiye’ye 7.9 milyar dolar yatırım yaptığına dikkat çeken Azernews ise, Azerbaycan’da halen 2 bin 600 kadar Türk şirketinin faaliyet gösterdiğine, Türk şirketlerinin telekomünikasyon’dan bankacılık, sigorta, ulaştırma, gıda, tekstil, inşaat ve imalat olmak üzere hemen hemen tüm sektörlerde varlık gösterdiğine dikkat çekti.

Haberde Azerbaycan’ın resmi verilerine dayanılarak ikili ticaret hacminin geçen yılın ilk dokuz aylık döneminde 1.67 milyar dolara ulaştığı belirtilirken iki ülkenin ticaret hacmini yıllık olarak önümüzdeki yıllarda 15 milyar dolara yükseltmek istediği vurgulandı.