Azez'de Türk bayrağını yakanlar yakalandı

Azez'de Türk bayrağını yakanlar yakalandı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Fırat Kalkanı Harekatı bölgesi Azez'de Türk bayrağını yakan grubun yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Fırat Kalkanı Harekatı bölgesi Azez''de Türk bayrağını yakan A.E.H ve ona yardım eden M.H’nin yakalandığını açıkladı.

Soylu yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Geçtiğimiz gün Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi Azez’de, tahrik ve provokasyon amacıyla şanlı bayrağımızı yakma girişiminde bulunan A.E.H ve ona yardım eden M.H Emniyet İstihbarat, Kilis Emniyet Müdürlüğümüz ve Azez Askeri Şurta’nın ortak operasyonu ile yakalandı.” 

NE OLMUŞTU?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu''nun Suriye Dışişleri Bakanı ile görüştüğünü açıklamasının ardından Suriye''nin kuzeyinde yer alan ve Özgür Suriye Ordusu''nun kontrolündeki Cerablus ve Azez kentlerinde Türkiye karşıtı eylemler başlatıldı.

Çavuşoğlu yaptığı görüşmenin ardından Suriye''nin toprak bütünlüğünü desteklediklerini ve artık barış zeminin oluşturulması gerektiğini açıklamıştı.

Bu açıklamalardan saatler sonra Türk bayraklarını yakan bir grup gösterici, Türkiye''nin yapmış olduğu bölgedeki hizmetleri de hedef aldı. Osmanlı millet bahçesinin önündeki Ay yıldız tahrip edildi, ÖSO bayrakları açıldı.

Azez ve birçok kentte "Kardeşlik sınır tanımaz" yazılı levhaların üzeri boyanıp, Türk bayrağına saldırılar düzenlendi.