Bahçeli: 3 Büyükşehirde aday göstermeyeceğiz

Bahçeli: 3 Büyükşehirde aday göstermeyeceğiz
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday göstermeyeceğiz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, daha önce grup toplantısında; AKP ile yapılan Cumhur İttifak'ının bozulduğunu ve büyükşehirlerde aday çıkaracaklarını açıklamıştı.

Bahçeli, partisinin Antalya kampında yerel seçimle ilgili yaptığı açıklamada bu düşüncesinden geri adım attı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, 'İstanbul, İzmir ve Ankara'da' aday çıkarmayacaklarını ve AKP'nin adayını destekleyeceklerini açıkladı. 

Bahçeli'nin konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde:

"31 Mart seçimlerinden alınacak sonuçlar için elimizi taşın altına koyacağız. Buradan açıkça ilan ediyorum. MHP İstanbul'un yanı sıra Ankara ve İzmir'den aday göstermeyecektir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adayları kim olursa olsun desteğimiz tam olacaktır. Diğer her yerde adaylığımız vardır, adaylığı belli olan arkadaşlarımız da çalışmaya devam etmektedir. Zillet ittifakının paydaşı olan CHP, HDP ve İP her nerede aday çıkarırlarsa çıkarsınlar biz hazırız, onlarla her seviyede mücadeleye hazırız. Ona buna bakmayacağız, kulak asmayacağız. Türkiye'yi yem ettirmeyeceğiz, tutsak düşürmeyeceğiz. Mesele cumhur ittifakı, mesele cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir. Kim ne söylerse söylesin fasa fisodur. İnandığımız söylüyoruz. İrade, ilke ve inançlarımız doğrultusunda da hareket edeceğiz. MHP siyasetini millete göre yapar. "

İlgili Haberler