Bahçeli Ahmet Türk'ün başkanlığını tanıyacak mı?

Bahçeli Ahmet Türk'ün başkanlığını tanıyacak mı?
Mansur Yavaş için, ‘benim başkanım diyemem’ diyen Devlet Bahçeli, HDP’den Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Türk'ün başkanlığını tanıyacak mı?

FATİH ERGİN / YENİÇAĞ

İstanbul’da yerel seçimin yenilenebileceğini belirterek tepkileri üzerine çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mazbatasını alarak görevine başlayan Mansur Yavaş için de, “Aklanmadan paklanmadan mazbatayı almış bir belediye başkanı olarak görürüz ama 'benim belediye başkanım' diyemem" demişti. Bahçeli’nin bu ifadesi, 31 Mart yerel seçimlerinde HDP’den Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Türk’ü akıllara getirdi.

Ahmet Türk, hakkında Ocak 2016 tarihinde ‘silahlı terör örgütüne üye olmak', ‘silahlı terör örgütü propagandası yapmak' ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına 'muhalefet' gerekçesiyle yedi seneden on sekiz seneye kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 17 Kasım 2016'da İçişleri Bakanlığı tarafından vazifesinden alınan Türk, 21 Kasım 2016 tarihinde gözaltına alındı. Ahmet Türk, 24 Kasım 2016 tarihinde savcılık sorgusu ardından Sulh Ceza Hâkimliğine çıkarıldı ve burada tutuklanarak İstanbul Silivri Cezaevi'ne gönderildi. Türk’ün yerine Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığına kayyum atanmıştı.

‘TUTUKSUZ YARGILANMALI’ DEMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ocak 2017’de terör suçundan tutuklu bulunan HDP'li Ahmet Türk'ün tutuksuz yargılanması gerektiğini söylemişti. Bahçeli, o dönem HDP milletvekili olan Sırrı Süreyya Önder’in kendisine, cezaevinde bulunan Ahmet Türk'ün sağlık sorununu anlattığını aktarmış ve Türk'ün durumuna ilişkin, "Meclise geldiğimiz zaman elimizi sıkan bir şahıs Ahmet Türk. 74 yaşındaki Ahmet Türk'ün rahatsızlığı ileri aşamadaysa tedavisine fırsat verecek şekilde tutuksuz yargılanması sağlanmalı" ifadelerini kullanmıştı. Bahçeli’nin bu çıkışının ardından Ahmet Türk Şubat 2017’de adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı getirilerek tahliye edildi. Türk, tahliyesinin ardından Devlet Bahçeli ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde tutukluluk sürecindeki insani çağrısından dolayı Bahçeli’ye teşekkür etmişti.

"KAYYUMUN RÖVANŞINI ALMAK İÇİN ADAY OLDUM"

Terör suçundan tutuklu bulunmasına rağmen Devlet Bahçeli’nin yaptığı çağrı ile sağlık sorunları gerekçe gösterilerek serbest bırakılan Ahmet Türk, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde HDP’den tekrar Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Seçim sürecinde kayyumun rövanşını almak için tekrar aday olduğunu belirten Türk, 31 Mart’ta Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.  

AHMET TÜRK’ÜN BAŞKANLIĞINI TANIYACAK MI?

Devlet Bahçeli’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için söylediği, ‘benim başkanım diyemem’ ifadesi ise, Ahmet Türk’ün Devlet Bahçeli’nin desteği ile tahliye edilmesini akıllara getirdi.

Mansur Yavaş’ın başkanlığını kabul etmeyen Devlet Bahçeli’nin, sağlık durumunun Mardin’i yönetmeye elveren(!) Ahmet Türk’ün Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığını tanıyıp tanımayacağı merak konusu oldu.

İlgili Haberler