Bahçeli: "Bunlar meymenetsiz. Patlıcan yazın ucuzlar"

Bahçeli: "Bunlar meymenetsiz. Patlıcan yazın ucuzlar"
Aksaray'da konuşan MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Bunlar meymenetsiz" diyerek muhalefeti hedef alırken, "Patlıcan yazın ucuzlar, biber, domates yaz aylarında bollaşır" sözleriyle zamlara ilişkin eleştirilere tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aksaray'da konuştu. Bahçeli'nin gündeminde muhalefet ve meyve-sebze fiyatlarındaki artışlara yapılan eleştiriler vardı.

"Milli bekamızı duyduklarında şok oluyorlar. Hemen işi ekonomiye getiriyorlar. Bunlar meymenetsiz" diyen Bahçeli, sebze fiyatlarının yaz ayında azalacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Patlıcan yazın ucuzlar, biber, domates yaz aylarında bollaşır. Bekayı, patlıcanla mukayese etmek izansızlık değil mi? Bekayı, tencerenin kaynayıp kaynamadığıyla değerlendirmek haksızlık değil mi? Elbette her vatandaşım, her şeyin en güzeline layıktır. Dileriz ki herkes, istediğini yesin, istediğin içsin; kimsenin sofrasında gözümüz yok. Ama patlıcan pahalı ise bu dünyanın sonu değildir. Ucuzladığında  herkes alır, herkes doya doya yer. Beka yenir mi? Bekanın pahalı ya da ucuzluğundan bahsedilebilir mi? Beka olmadan 'aç yattım, tok kalktım' demek mümkün olur mu? Beka olmadan kundaktaki yavrularımızın, henüz bıyığı terlememiş yavruların, onurundan, ömürlerinden, geleceklerinden bahsedebilir mi? Beka yoksa, vatan yoktur, Aksaray yoktur, millet yoktur. Akşam etrafında toplanacağımız sofra yoktur. Beka yoksa bereket yoktur, beraberlik yoktur, bağımsızlık yoktur. 31 Mart seçimleri beka seçimidir. 31 Mart seçimleri, terörü övenlerle, milleti yükseltenler ve Aksaray'a sevda duyanlar arasında yapılacaktır."