Bahçeli-Erdoğan görüşmesi sona erdi

Bahçeli-Erdoğan görüşmesi sona erdi
Erken seçim çağrısının ardından bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'nin görüşmesi sona erdi. Erdoğan'ın görüşmeye ilişkin basın açıklaması yapacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kabul etti.

Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basına kapalı kabulü, saat 13.30'ta başladı. Görüşme yaklaşık yarım saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmeye ilişkin saat 15:30'da basın açıklaması yapacağı bildirildi.

SÜREÇ NASIL BAŞLADI?

MHP Genel Başkanı Bahçeli, TBMM'de partisinin dünkü grup toplantısında cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçiminin 26 Ağustos'ta yapılması önerisinde bulunmuştu.

Bahçeli, konuşmasında, "26 Ağustos 2018 Pazar günü, yani Malazgirt Zaferi ile Büyük Taarruzumuzun yıl dönümlerinde, Türk milletinin yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip hem cumhurbaşkanı hem de milletvekili genel seçiminde Türkiye düşmanlarına hak ettikleri dersi vermesi en makul, en mantıklı, en akılcı, en demokratik yoldur." ifadesini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Mecliste dün gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlarken, Bahçeli ile bir araya geleceklerini açıklamıştı.

Öte yandan, Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi en son 18 Şubat Pazar günü kabul etmişti ve görüşme 45 dakika sürmüştü.

GÖRÜŞME SONRASI BAHÇELİ KURMAYLARINI TOPLADI

 MHP Genel Başkanı Bahçeli, Beştepe'deki erken seçim zirvesi sonrası kurmaylarıyla bir araya geldi.

YILDIRIM SARAY'A ÇAĞRILDI

Bahçeli-Erdoğan görüşmesinin ardından Başbakan Binali Yıldırım'ın da Beştepe'ye çağrıldığı bildirildi. Erdoğan basın açıklamasından önce Yıldırım'la da bir görüşme yapıyor.

İlgili Haberler