Bahçeli, Erdoğan’la yürüyor!

Seçim sloganını “Bizimle yürü Türkiye” olarak seçen Sayın Devlet Bahçeli, seçimlerden sonra Erdoğan’la birlikte yürüyerek, bize göre “Tekrar seçim” demek olan “Erken seçime” doğru yol alıyor.

Yapılacak bir  “tekrar seçimde”  MHP tek başına iktidar olacak yahut ana muhalefet partisi konumuna yükselecek mi?

“Neden olmasın” diyenlere, “Umut fakirin ekmeği”  der ve “Ye Memet ye!” hatırlatmasını yaparız. Rahmetli Orhon Murat Arıburnu da  “Zampok Eyin Pi” şiirinde “Bir ipte iki cambaz, ip niye kopmaz”  demişti. Şu günlerde ise Türkiye seçim ipinde iki cambazın bir sandıktan öbür sandığa yürüyüşlerini seyrediyor...

Her siyasetçinin bir dünyası, bir rüyası vardır. Tamam. Amma velâkin adı üzerinde yapılan iş bir “siyaset” tir. Böyle bir zeminde CHP tutuyor Sayın Bahçeli’ye “Gel Başbakan ol” diyor. İnsan hiç olmazsa nezaketen bir teşekkür eder. “Bizi, bize oy veren seçmenler gibi Türkiye’yi yönetmeye layık gören Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederim” der.  “Yapılacak ilk genel seçimlerde oyunu da MHP’ye vermesini bekleriz”  diye bir espri de patlatır.

Ama öyle yapılmıyor, teklifin bir ahlaksızlık olduğu, rüşvet olduğu bas bas bağırılıyor. Üstelik bunu, geçmiş dönemde başbakanlık fırsatını yakalamışken geri çeviren ve uyguladığı siyasi strateji ile partisini Meclis dışında bırakması ile şöhret bulmuş bir Genel Başkan söylüyor. Belki de, gerçek niyeti Bahçeli’yi asla Başbakan olarak görmek istemeyen CHP’nin tuzağına düşmüş oluyor. Gazetelerin manşetleri ile yetinen, haberlerin özetlerini zar zor dinleyen bir toplum için Bahçeli Başbakan olmaktan çekinen biri olarak zihinlerdeki yerini alıyor.

Ve böyle bir dönemde Bahçeli, Erdoğan’la birlikte milleti sandığa icbar ediyor. Siz bir yandan milletin zihninde başbakan olmaktan çekinen biri olarak iz bırakacaksınız diğer yandan da milleti sandığa itmeye zorlayacaksınız.

Bu millet başbakan olmak istemeyen birine mi oy verir yoksa başbakan olmak ve o koltuklarda kalmak için çırpınan ve bin bir gerekçesi olan birine mi oy verir? Netice, bir seçim yapılacak. Seçime AKP yine devlet imkânları ile girecek. Eğer AKP, son seçimde yaptıkları hataları yapmaz, meselâ Erdoğan’ı frenleyebilir, Davutoğlu’nun  “Başbakan olacağı”  kanaatini yükseltebilirlerse, MHP’nin oyu niye artsın? Belki HDP’yi bile barajın altında bırakır, yeniden tek başına iktidar olurlar. Ve bunu da bir ölçüde Sayın Bahçeli’nin işte seçim sandığına doğru yaptığı bu “Erdoğan’la yürüyüşü” sayesinde başarmış olacaklar.

Dileriz bunların hiç biri olmaz. Peki ya olursa? Evet, ya olursa, Bahçeli o zaman bu millete ne diyecek?

Yazarın Diğer Yazıları