Bahçeli hakkında iki suç duyurusu

MHP'liler de, kamuoyu da bilir ki Devlet Bahçeli partisinin tek adamıdır. Genel Başkanlık koltuğunu "AKP'li Recep Tayyip Erdoğan'a borçlu" olan Bahçeli, anayasaya göre 3. kez aday olma şansı bulunmayan Erdoğan'ı aday olmaya ve anayasayı çiğnemeye zorluyor.

2018'de gazetelere tam sayfa ilan vererek beni ve 76 kişiyi "hedef" gösteren Bahçeli, aleyhinde hangi gazeteci yazı yazarsa, hangi siyasetçi demeç verirse iktidarın gücüne sığınarak çok ağır hakaretlerle hücum ediyor.

Selçuk Özdağ'la yaptığım söyleşide Bahçeli'yi eleştiren görüşleri yazmam ve 15 Ocak günü evimin önünde "öldürme teşebbüsü ile örgütsel" şekilde alçakça saldırıya uğramamın delili Devlet Bahçeli'nin bu ilan ile beni hedef göstermesidir.

***

Bu yüzden, Avukatım Şahin Mengü ile Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulundum:

- "Şüpheli Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı olarak görev yapmaktadır. 2018 Haziran ayında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetelere verdiği ilan ile 70 gazeteci ve yazarı hedef göstererek bu kişilerin 'MHP'ye özel kin ve nefret duyduklarını' ileri sürmüştür. Bu isimler arasında müvekkil Orhan Uğuroğlu da vardır.

- 2018 yılında söz konusu ilan gazete ve televizyonlarda yayınlandıktan sonra listede bulunan kişilerden 'Sabahattin Önkibar, Ahmet Hakan, Ahmet Takan, Yavuz Selim Demirağ, Hakan Bayrakçı, Orhan Uğuroğlu' saldırıya uğramıştır.

- Şüphelinin belli bir görüşü savunan gazetecilere yönelik saldırıları teşvik eden beyanı olmuştur. Üstelik bu beyandan sonra açıklamada geçen kişilere yapılan saldırılar gerçekleştiğinden kamu düzenine karşı açık ve yakın bir tehlikenin oluştuğu söylenebilir.

- Türk Ceza Kanunun 214. Maddesinin hükmüne göre 'suç işlemeye alenen tahrikte bulunan kimse' cezalandırılır.

- Yine Türk Ceza Kanunun 216/1'de de 'halkın sosyal sınıf yönünden farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesim aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kişinin' cezalandırılacağı düzenlenmiştir.

- NETİCE VE TALEP: Yukarıda izah ettiğimiz hususlar dikkate alınarak şüpheli hakkında soruşturma yürütülerek öncelikle müvekkile saldıran kişilerle bağlantısı olup olmadığının tespit edilmesini, 2018 Haziran ayında verilen beyanat nedeniyle TCK'nın 214 ve 216'ıncı madde hükmünün ihlalinden dolayı soruşturma yürütülmesini saygılarımla talep ederim."

***

Gazetemiz İmtiyaz sahibi ve İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik de Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yeniçağ avukatı Ömer Yeşilyurt, Yeniçağ ve yazarlarına yapılmış 10 farklı saldırıyı şikâyet dilekçesinde tarih ve detaylarıyla ortaya koydu:

- "Şüpheli (Devlet Bahçeli) zımnen tarafımızı tehdit etmiş,  gazete ilanları kullanılarak bir gruba görevlerini yerine getirmeleri amacıyla çağrı yaptığı açıktır.

- Görüleceği üzere şüpheli (Devlet Bahçeli) gerek tarafımızı gerekse ilanda ismi geçen diğer kişileri hedef göstermiş, aşağılamış, tehdit etmiş ve gerçek olmayan bir durumu göstererek iftirada bulunmuştur.

- Kaldı ki mesleğimiz gereği 'Basın özgürlüğünün' korunması ve devamı adına, baskılara, saldırılara maruz bırakılmamak adına söz konusu şikâyeti yapmamız zaruri olmuştur."

- Türk Ceza Kanunu'nun 216. maddesine göre; 'Halkın sosyal sınıf ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.'

- "Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır' hükmü amirdir.

- Sadece bu madde yönünden dahi düşünüldüğünden şüpheli Devlet Bahçeli söylemleri sonrası gerçekleşen olayların, saldırıların ilgili madde içerisinde değerlendirilmesi gerektiği kaçınılmazdır.

- Devlet Bahçeli hakkında soruşturma yapılarak eylemine uygun suçlardan kamu davası açılıp cezalandırılmasını saygılarımızla talep ederiz."

Yazarın Diğer Yazıları