Bahçeli: "Metin Akpınar özür dilemeli"

Bahçeli: "Metin Akpınar özür dilemeli"
MHP lideri Bahçeli, basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında açılan soruşturmaya ilişkin, "Metin Akpınar özür dilemeli" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

ABD'NİN SURİYE'DEN ÇEKİLME KARARI

Gerçek sebeplerinin ne olduğunu kestirmek mümkün değildir. Ani kararın önünde ve arkasında ne yatmaktadır bilmiyorum.

FIRAT'IN DOĞUSUNA HAREKAT HAZIRLIĞI

Türkiye'nin terörle mücadelede çok keskin ve kararlı bir tutumu vardır. Terörle mücadeleye tam desteğimizi sürdürmekteyiz. Terörle mücadeleyi kesintiye uğratmamak, yarıda bırakmamak için Fırat'ın doğusunda beklenen müdahaleyi Türk milleti arzulamaktadır. Biz de gerçekleşeceği inancındayız.

EKONOMİDE SON DURUM

Bütçe görüşmeleri geçen hafta içerisinde tamamlandı oylaması yapıldı. MHP yurt dışında görevli bir milletvekili haricinde 49 oy kullanmak suretiyle bütçenin kabulü noktasında tasarrufunu ortaya koymuştur. Politikaların sonuçlarını ilk 3 ayda göreceğiz.

SURİYE'DEKİ GELİŞMELER

Esad rejimi ile herhangi bir şart altında Türkiye'nin bir diyalog kurmasından yana değilim.

ORTADOĞU'DAKİ GELİŞMELER

Tavsiyem İstanbul'da veya Ankara'da küresel güçlerin zirvesini gerçekleştirecek bir davet yapmasında yarar vardır. Bir küresel güç zirvesinin yapılmasında bütün Ortadoğu'daki her türlü çatışmayı ne varsa karşılıklı görüşmelerinde yarar vardır. Böyle bir öneriyi dikkate alırlar mı bilemiyorum. Artık Türkiye kabuğunu yırtmıştır.''

CHP'Lİ ÖZEL- BAKAN AKAR TARTIŞMASI

Türkiye'yi çok üzmüştür. CHP'nin grup başkanvekili olan şahsiyet televizyonlarda milletimizin de gözlerinin önündeki o çirkin üslubu ne CHP'ye bir fayda sağlar ne kalkar Türkiye'ye bir fayda sağlar buradan en büyük zararı o şahıs görür. Siyaseten itibarı sıfırlanmış olan bir kişi olarak toplumda kabul görür hale gelmiştir. Bu söyleyeceğimi nasıl yorumlarsınız onu bilemiyorum ama 16 Ağustos 2015'te Sayın Hulusi Akar paşa genelkurmay başkanı olmuştur. MHP olarak 3 yılda bir görev değişikliği sebebiyle genelkurmay başkanlığı görevini üstlenmiş olanlara tebrik ziyaretine gideriz başarılar dileriz. 2015'te Akar paşayı ziyaret ettim. Orada diğer genelkurmay başkanlarında yapmadığım bir olayı gerçekleştirdim. Akar paşaya Kur'an-ı Kerim Türk bayrağı ve altın kaplama bir silah hediye ettim. Ondan evvel niye verilmedi? 15 Temmuz'u gelişmeleri dikkate aldığınız vakit bunda önemli bir şey oldu yani aklımızdan geçen geleceği okuma demeyeceğim ama anlamlı hediyeyi verme ihtiyacı hissettim. Bu bir hediyedir sembolik şey olarak. Kur'an-ı Kerim bayrak ve silah. Hediyenin unsurları. O günden sonraki gelişmeleri dikkate alınca bunu verdiğime çok memnun olduğum kanaatindeyim. Hulusi Akar paşa Kur'an'a bayrağa silaha sahip çıkmıştır. Kendisine yöneltilen baskıyı yerine getirmiş olsaydı bugün burada bir toplantı olmazdı. CHP siyaseten olarak söylüyorum bir çekidüzen vermelerinde yarar var. TBMM'de o hırçın ne dediğini tekrarlayamayacak kadar cahilce konuşmalar CHP'ye bir şey kazandırmaz. Kazanan burada Hulusi Akar paşamız olmuştur. Kutluyorum kendisini.''

YEREL SEÇİMDE AKP- MHP İTTİFAKI

Cumhur İttifakı önemli ve hayırlı bir ittifaktır Yenikapı ruhunun devamıdır. 24 Haziran seçimleri de sonuç itibariyle bu imkanı vermiştir. Cumhur İttifakı'nın 24 Haziran seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne kıvrılmasından sonra karşısına Mahalli İdareler Seçimleri gelmiştir. Cumhur İttifakı'nın bakış açısı ile seçimlere yaklaşmak da yarar vardır. 
Sağlam zeminde yürümektedir sonuca da gelinmiş durumdadır. Cumhur İttifakı 51 ilde ittifakı oluşturan AK Parti ve MHP kendi adayları ile seçimlere katılacaktır. Belediye meclis üyeliklerinde il genel meclis üyeliklerinde kendi adayları ile yarışacaktır. 51 ilin ilçelerinde de kendi adayları ile bu yarışı devam ettirecektir. 30 büyükşehrin üzerinde şu an için bir prensip anlaşması sağlanmıştır. 30 büyükşehir ilçelerinde çalışmalar devam etmektedir. O da birkaç gün içerisinde tamamlanmış olacaktır.''

Şahsi kanaatim Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sürecinde Sayın Binali Yıldırım bey hem parti genel başkanı hem başbakan olarak görüşmeleri sürdüren yapıcı yaklaşımları ile dikkat çeken bir kişi olmuştur. Bir milletvekili aday olduğu zaman seçilirse ya milletvekilliğine devam edecek ya da belediye başkanlığını tercih edecek. İstifası gerekir mi gerekmez mi tartışmasıyla bunu çıkmaz sokağa sokmanın faydası yoktur. Seçildiği gün tercihini ortaya koyacak. Belediye başkanlığını tercih ettiği andan itibaren kimin Meclis Başkanı olacağı konusu gündeme gelmiş olacak. O aşamaya geldiği zaman partiler arasında bir diyalog gelişebilir. Meclis Başkanı kim olacak tartışması Binali Yıldırım'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını gölgeler. Bunu da istismar eden Meclis'te çok sayıda parti milletvekili vardır. 30 büyükşehrin içerisinde MHP Adana, Mersin, Manisa'da geçmişte olduğu gibi adayını ortaya koyuyor. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin de buna ılımlı yaklaştığı kanaatindeyim. Jestle rest arasında bir harf farkı vardır. Reste çevirmezse 3 büyükşehir belediyesi bizim olacaktır.

MÜJDAT GEZEN VE METİN AKPINAR AÇIKLAMASI

Halk TV'nin programlarını yakinen takip ediyorum. Uğur Dündar beyin programını yakinen takip ediyorum. Eleştiri yapmak hakkımız var diyorlar ben de kullanmak istiyorum. Uğur Dündar bey programda çok tecrübeli birikimli hale gelmiş değerli bir medya mensubudur fakat Halk TV'nin halkla olan münasebetleri sırasında davet etmiş olduğu konuşmacılar aşağılayıcı tabirler hepsine bakarsanız Halk Arenası programı oldukça sulandırılmıştır konuşma esasını kaybetmiştir kim halkı ne kadar güldürürse o kadar alkış alacağı kanaatiye iyi konuştuğunu zannetmektedir. İsterlerse bir gün burada Halk TV'nin Arena'sında neler alaya alındı alkışlar oy getirir mi bunları tartışmakta yarar var. Konuşmalar çok hoş bir şey değildi. Mussolini, sevgilisi ile ayaklarından asılmıştır. Bu resim korkunç bir resimdir. Sana zaten yazık olmuş Metin Akpınar. 21. yüzyılda  1945'i örnek göstererek eleştiri yapmak bu eleştiri değildir. Metin Akpınar gibi bir sanatçının bu duruma düşmesi, hem kendisine hem demokrasiye yazık etmiştir gösterilen örnek kötü bir örnektir. Türk toplumunu geleneğinde ayaktan asılma yoktur. Ayaktan asılmayı söylerseniz bunu kastediyorsunuz faşizmi kastettiğiniz takdirde Recep Tayyip Erdoğan'ı faşizmin lideri olarak kabul ediyorsunuz demektir. Metin Akpınar beyin Halk TV'ye çıkıp 5 dakikalık konuşma yapmasını istiyorum bu örnek yanlıştır bu eleştiri değildir benim gafletimdir demesi lazım ve milletimden özür diliyorum demesi lazım. Tavsiye ediyorum biraz ortaklık yumuşasın Metin Akpınar'ın Abuzer Kadayıf filmini seyretsinler. Bu kadar tiplemede her türlü başarıyı sağlayan kişi örnek olarak Mussolini'nin ayaklarından asılmasını nasıl örnek olarak gösterebilir.''