"Bahçeli, MHP'li bakanların başarılı olma ihtimalinden korkuyor"

"Bahçeli, MHP'li bakanların başarılı olma ihtimalinden korkuyor"
MHP çevreleri, Devlet Bahçeli'nin Türkiye Gazetesi yazarı Süleyman Özışık’a yaptığı açıklamalardan ve kabinede değişikliğe karşı çıkmasından büyük bir rahatsızlık duyuyor.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık, geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmede, Bahçeli’nin “Sayın Cumhurbaşkanı'nın düşmesi, milletin devletin düşmesi anlamına geldiği için yanındayım." dediğini köşesine taşımıştı.

MHP çevrelerinin aktardığına göre, Bahçeli’nin bu ifadeleri partide rahatsızlık yarattı. Partili kaynaklar, “Yıllardır MHP’nin Türkiye’nin sigortası olduğunu söylüyoruz. Sayın genel başkan da bunu her fırsatta söylüyordu. Şimdi devletin ve milletin ayakta kalmasını Erdoğan’ın iktidarda kalmasına bağlı göstermek, MHP’nin bu özelliğini kaybettiğinin itirafı anlamına geliyor. Genel Başkanın bu açıklaması uygun bir açıklama değil” ifadelerini kullandılar.

“BAHÇELİ MHP’Lİ BAKANLARIN BAŞARILI OLMA İHTİMALİNDEN KORKUYOR!”

MHP’deki bir diğer rahatsızlığın ise, Devlet Bahçeli’nin kabinede değişiklik yapılmasına karşı çıkması olarak aktarıldı. Parti kulislerinde ve teşkilatlarda, Bahçeli’nin kabine değişikliğine Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yerleşmesi açısından değil, MHP içerisinden gelen "kabinede biz de yer alalım" talebinin önüne geçmek için karşı çıktığı belirtildi.

MHP’de, Bahçeli’nin AKP ile ittifakı kabineye taşımamasının sebebi olarak, kabinede MHP'li isimlerin yer alması durumunda ülkenin kötü gidişatından partisinin de sorumlu tutulacağı endişesini taşıdığı, ancak asıl endişesinin MHP'li bakanların başarılı olma ihtimali olduğu düşünülüyor.

MHP kulislerinde, Cumhur İttifakı'nı kabineye taşımak istemeyen Bahçeli’nin MHP'yi kabinede temsil eden bir ismin başarılı olup kamuoyunda karşılık bulması durumunda, karşısına genel başkan adayı olarak çıkmasından çekindiği görüşü hâkim. MHP’li üst düzey bir isim ise, tabanda kabinede MHP’nin de yer alması yönünde bir beklentinin olduğunu belirtirken, “Maalesef Cumhur İttifakı devlet kademlerine uğramadı. Kamudaki Ülkücülerin AKP’ye muhalefet ettiğimiz dönemlerdeki gibi hor görülmesi sürüyor. Teşkilatlardan bu yönde çok şikâyet alıyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler