Bahçeli önceki cumhurbaşkanlarını eleştirdi

Bahçeli önceki cumhurbaşkanlarını eleştirdi
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başkanlık sisteminden önceki cumhurbaşkanları için "sahne önünde tarafsız, arkasında ise siyasi ve ideolojik saiklerle hareket edenler" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, konuşmasının önemli bir bölümünü Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ayırırken, Cumhurbaşkanı'nın tarafsız olması gerektiğini belirten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da tepki gösterdi. 

Bahçeli, "Sayın Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanının tarafsız olması gerektiğini söylüyor. Sayın Kılıçdaroğlu, cumhuriyet tarihinde bize tek tarafsız cumhurbaşkanı göstersin. Devlet demek hukuk demektir. Hukukun üstünlüğü herkes için bağlayıcıdır. Bununla birlikte her devlet adamı hukuka uymakla mükelleftir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle sahnenin önünde tarafsız, arkasında siyasi ve ideolojik saiklerle hareket eden o dönem bitti." dedi. 

Bu ifadeleri ile, Atatürk'ün de cumhurbaşkanlığı yaptığı ve Erdoğan'ın da cumhurbaşkanlığının ilk evresini kapsayan dönemi hedef alan Bahçeli, Kılıçdaroğlu için de "çember daralıyor" dedi. 

Bahçeli, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın Cumhurbaşkan9ı Erdoğan tarafından görevden alınmasına gösterilen tepkileri de eleştirdi. Çetyinkaya'nın görevden alınmasını savunan Bahçeli, "Merkez Bankası Başkanı'nın görevden alınmasıyla başlayan tartışmaların kaos bekçilerinin ortaya çıktıkları görülmektedir. Bir bürokrattır. Hiçbir bürokrat imtiyazlı değildir. Görevini yapan kalır, yapamayan gider. Merkez Bankası Başkanı'nı siper yapıp, ekonomide felaket tellallığı yapanlar utanmazlığını kaybetmişlerdir. Merkez Bankası'nın bağımsızlığı başka bir şey, başkanının görevden alınması başka bir şeydir. Merkez Bankası Başkanı ayrıcalıklı değildir. Enflasyonla mücadele tekliyorsa, banka kendini gözden geçirmek zorundadır." dedi. 

İlgili Haberler