Bahçeli, ünlülere sahip çıktı

Bahçeli, ünlülere sahip çıktı
Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, Hatay'da tartışma konusu olan askerlere moral etkinliğine katılan Hilal Kaplan, Nagehan Alçı gibi isimlere sahip çıktı.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, Hatay'da askere moral adı altında yapılan ziyarete destek verdi. Hilal Kaplan, Nagehal Alçı gibi isimlerin de yer aldığı ziyaret vatandaşın tepkisine neden olmuştu. Ziyarete yapılan eleştirilere tepki gösteren Bahçeli, "Kahraman askerlerimize destek veren sanatçıların tutumu alkışlanacak bir tutumdur" dedi.

OHAL'in devam etmesi gerektiğini savunan Bahçeli, "OHAL'i kaldırmaya teşebbüs cinayettir" ifadelerini kullandı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ndeki saldırıya da tepki gösteren Bahçeli, "Osmangazi üniversitesine görevlendirilmiş kara şahış, akademisyenlerimizi katletmiştir. Olayın önü ve arkası dikkate alındığında üzüntümüz kadar kaygımız da büyümektedir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

"Görevleri başında uğradıkları saldırıyla yaşamını yitiren kardeşlerimize rahmet diliyorum. Üniversite hayatı tartışmalı, şahsiyet ve ahlakı sancılı, sosyal ve beşeri hayatı sakat ve alçak bir anda gündeme yerleşmiştir. Önüne gelene, kafasını taktığını, mesnetsiz iddialarla FETÖ'cü diye suçlayan cani, üniversitede korku haline gelmiştir. 4 ailenin umut ve hayallerini söndüren şerefsiz en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Üniversite yönetiminin katil ile ilgili akıl sağlığı yerinde değildi açıklaması özrü kabahatinden büyüktür. Madem akıl sağlığı yoktu neden gerekli önlemler alınmadı. Akli dengesi yerinde olmayan birinin ihbarlarına ihtimam gösterilmesi bir bakıma suç ortaklığı değil midir? Akli dengesi olmayan, ar damarı çatlak bir şahsın ne işi vardır üniversitede? Görevden alacak basiret hangi hallerde gösterilecektir? Üniversitede ilim ve irfanın omuz üstünde olunması gerekirken, taburların omuza alınması nasıl açıklanacaktır. Bu şahsın kripto FETÖ'cü olduğu herkesin dilindedir. Kim kime belge olmadan FETÖ'cü diyorsa onlarda bir kuyruk acısı, karanlık bir açık var demektir. FETÖ'cü olduğu konusunda birçok emare bulunan şahıs üniversiteye gölge düşürmüştür. Suç ve suçluya ön açanlar gizlenemeyecek kadar nettir. Sosyal medya zeminleri üzerinden ona bunu FETÖ'cü, çeteci gösteren, fitne yayan kim var ya lokması haram, ya da kripto damarı hafiyedir. Bunlar FETÖ'nün hedefleri için gizli bir faaliyet içinderdir. FETÖ'nün kökünün kurumasına destek verir gibi görünüp takoz koyan da bunlardır. Bunlara aldanmayın, kanmayın. Bu engelin kaldırılması vatan ve millet görevidir. FETÖ'nün kripto damarı son derece faal ve aktiftir. Kripto damarın tam manasında deşifresi ve imhası çok acil bir ihtiyaçtır." 

"OHAL DEVAM ETMELİ"

"OHAL'in devam etmesi gerekmektedir. OHAL kaldırmaya teşebbüs cinayettir. Tehdit geçmedi ki OHAL kalksın. CHP'den TUSİAD'a OHAL kalksın diyenler durumu kavrayamamış çevrelerdir. OHAL'i kaldırmaya teşebbüs cürretkar bir gafilliktir. CHP yönetimi köprüye gelmeden geçmeye çalışacak kadar akıl yoksunudur. Biz tüneli gördüğümüz gibi üzerimize gelen treni de ön görüyoruz. OHAL'in sürmesi milli bir zorunluluktur. OHAL bitmedi, bitmemeli, bitemez. Türkiye yükselecektir, buna hiçbir hain, hiçbir işbirlikçi engel olamayacaktır."ifadelerini kullandı."

"SANATÇILARIN TUTUMU ALKIŞLANACAK BİR TUTUMDUR"

"CHP Türk milletinin gerçeğinden bir haber garabete dönüşmüştür. Kurucu parti, cumhuıriyet düşmanlarının ini haline gelmiştir. Kahraman askerlerimize destek veren sanatçıların tutumu alkışlanacak bir tutumdur. Sayın Kılıçdaroğlu rahatsız olduysa kendine yakışanı yapsın. Kılıçdaroğlu ayaklarına mekaplarını giyip YPG üniforması giyebilir. Önüne geçen yoktur, karşısında engelde yoktur. Buyursun yolu açık olsun. Türk milletinin hakkında vereceği hükmet seve seve ya da istemeye istemeye kabul etsin."

İlgili Haberler