Bahçeli'den 2 yıl sonra Fırat Çakıroğlu açıklaması!

Bahçeli'den 2 yıl sonra Fırat Çakıroğlu açıklaması!
Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Fırat Çakıroğlu'nu şehit eden PKK'lı terörist için Ege Üniversitesi yönetimine çağrıda bulundu. Bahçeli, "teröristlerin öğrencilikle bağını kesmesini bekliyor ve istiyoruz" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli şehit edilişinin üzerinden 2 yıl geçen Fırat Çakıroğlu için Ege Üniversitesi'ne seslendi. Bahçeli, "Biz Ege Üniversitesi rektörünün derhal teröristlerin öğrencilikle bağını kesmesini bekliyor ve istiyoruz" dedi.

Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

"Şehidimizin katil ve azmettiricileri belli olmasına rağmen süreç sonuçlandırılmış değildir. Fırat Çakıroğlu kardeşimizi şehit eden katillerin öğrencilik halleri devam etmektedir. Caniden öğrenci olmaz, gerçek öğrenciden cani çıkmaz. Biz Ege Üniversitesi rektörünün derhal teröristlerin öğrencilikle bağını kesmesini bekliyor ve istiyoruz."

"CHP KAOSUN DİBİNDE"

CHP'de yaşanan sorunlara değinen Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:

"CHP kaosun dibinde, anlaşmazlıkların girdabındadır. CHP yanında hizalanan diğerleri ise vurgun yemiş haldedir. CHP sonunda kazdığı kuyuya düşmekten kurtulamamıştır. 16 Nisan'dan hemen sonra yeni bir parti kurma konusunda mekik dokuyan, zemin yoklayanlar hayal aleminden hala çıkamayan siyasi mahluklardır. Türk milleti 16 Nisan'da herkese yerini göstermiş, dersini vermiştir. MHP siyasetteki kıpırdamaların farklı beklenti ve ittifak arayışlarının sonu olmayan bir macera olduğuna inanmaktadır." 

"VATAN HAİNLERİNE İDAM İSE İDAM"

"Fransa'da cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tutu sonuçlanmış yeni cumhurbaşkanı açık ara seçilmiştir. Fransızların kararına saygı duymak esastır.  Bizim için asıl öncelik, iki ülke arasındaki diyalogların saygı çerçevesinde geliştirilmesidir. Bu seçim yapılmadan da AB'den gelen çarpık mesajlar buna işaret etmektedir. Almanya'nın başını çektiği birlik ülkelerin adeta Hıristiyan kulübü gibi hareket etmekte bir sakınca görmezken, ön yargılarının esiri olmaktadır. PKK'ya bakışı son derece rahatsız edicidir. Sürekli gergin halde bulunan Türkiye'nin AB macerası aslında anlam ve bağlayıcılığını çoktan kaybetmiştir. AB'nin siyasi denetim kararından sonra inandırıcılığı yok denecek kadar azalmıştır. Türkiye AB'nin şamar oğlanı hiç değildir. Öyle ki idam cezasının AB ülkelerinin bütün değerlerine aykırı olduğu iddia edilmiştir. Terör örgütlerine destek vermek AB değerlerinin bir parçası mıdır? PKK ve FETÖ destekçilerinin elinden tutumak AB değerlerinin neresinde yazılıdır. İdam cezasının getirilmesi hazırlanacak teklif ya da tasarının TBMM'de görüşülüp kabul edilmesi hussunda MHP vardır, buradadır. Bu bahsin kapanması acilen beklemektedir. Vatan hainlerine ceza ise ceza idam ise idam. İşte er meydanı işte TBMM. Biz dün ne söylüyorsak aynı noktadayız. İdam cezası toplumsal bir talep midir? Evet. O halde durmayalım, alttan almayalım. Türkiye'nin kendi göbek bağını nasıl keseceğini gösterelim."

"TÜRKİYE 21 KARDEŞİMİZE Mİ BAKAMAYACAKTIR?"

21 Doğu Türkistanlı'nın sınır dışı edileceğine dair haberler hakkında da açıklma yapan Bahçeli ,"Milyonlarca Suriyeliye bakan Türkiye 21 kardeşimize mi bakamayacaktır? Unutmayalım ki ah alan olmaz, ah yerde kalmaz. Bizde Çin zulmüne teslim edilecek tek bir soydaşımız yoktur. Mazlum Doğu Türkistan haklı ve baki kalacak davamızdır" diyerek konuşmasına son verdi.

Devlet Bahçeli, grup toplantısındaki konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını şu şekilde yanıtladı;

TOPBAŞ'IN DAMADI KAVURMACI'NIN TAHLİYESİ

(Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesi tartışmaları) "FETÖ ile mücadele kesintisiz sürdürülmelidir. Kim olursa, nereye kadar uzanırsa, kimin yakını olursa olsun herhangi bir ayrıcalık tanınmamalıdır. Ancak Türkiye'de tıbba güvenmek gerekir. Tıp insanları ölümcül bir hastalığın olduğu kararında olursa mahkemenin kararına da saygı duymak gerekir. Ancak öyle bir hastalığı da duyulmamıştır. 113 bin insanımızın istismarını bir kişi ile başka türlü alanlara çekmek doğru olmaz. Ben şahsen doğru bulmuyorum. Ergenekon davaları sırasında çok büyük hastalığı olan bir şahsın hayatını kaybetmesi de düşündürücü bir örnek olarak ortadadır." 

ERKEN SEÇİM İDDİALARI

(Erken seçim iddiaları) "Hangi Kasım? 2019 diyorsan erken seçim değil normal seçim olur. Onu diyorsanız (Kasım 2017)  o olmaz, gerek de yoktur diye düşünüyorum." 

MUHARREM İNCE'YE EKMELEDDİN İHSANOĞLU YANITI

(Muharrem İnce'nin Ekmeleddin İhsanoğlu açıklamaları) "Muharrem İnce bey, ayrıntılı bir değerlendirme ile konuşma yapmıyor. Siyaseti kendi çıkarları doğrultusunda istismar ediyor. Ekmeleddin Bey partimizin milletvekilidir. Nasıl aday olduğu da bellidir. Önce genel başkanlarına sorsun, biraz da ince davransın." 

 

İlgili Haberler