Bahçeli'den başkanlık sistemi açıklaması

Bahçeli'den başkanlık sistemi açıklaması
Bahçeli, başkanlık sistemi ile ilgili tartışmalara ilişkin, "Başkanlık önerisi Meclis'e gelir, Meclis'te 330 ile 367 aralığında bir sonuç çıkarsa tabiatıyla referanduma gitmek gerekir. Ama böyle bir hayırlı gelişmeyi, sabote etmek doğru değildir." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başkanlık sistemi ile ilgili tartışmalara ilişkin, "Neyi anlatmak istediğim ve tam anlattığım kanatindeyim. Herkesin bildiği gibi anlama çabası içinde bu çabaya da saygı duyuyorum. Tartışmalar siyaseti zenginleştirecek ve sistem tartışmalarına son verecek hayırlı bir sonuca ulaşırsa da bundan memnuniyet duyacağımı ifade edeyim" diye konuştu. 

Bahçeli, şunları ifade etti:

"Bugün ulaştığımız boyut başkanlık sistemine geçelim mi düzeyindedir. Bir de fiili durum var. Bu durum devam ederse siyaset yeni bir kaos dönemine sürüklenebilir. Bunun önlemek için biz bu konuda ısrarcı olan siyasi iktidarın önerisini getirmesini istedik. Meclis'e gelinir, Meclis'te 330 ile 367 aralığında bir sonuç çıkarsa tabiatıyla referanduma gitmek lazım. Ama böyle bir  hayırlı gelişmeyi, sabote etmek doğru değildir. Böyle bir hayırlı gelişmeye başka  türlü yaklaşarak kaos ve kriz ortamının devamında veya bir başka ifadeyle şu an  yaşanmakta olan fiili durumun devamını arzulayanlar ise Türkiye'de kaosun  kurucuları, kaosun yaşatıcıları ve darbe çağrıcıları olarak da tarihte yerini  alacaklardır."

CHP'ye 'Yedek Lastik' cevabı

CHP'li Selin Sayek Böke'nin açıklamalarına dair soruya ise Bahçeli şu yanıtı verdi: Buna yanıt vermeye  gerek yok. Milliyetçi Hareket Partisi, çok köklü siyasi geleneği olan bir  kurumdur. İlkeleri, hedefleri, amaçları vardır. Mücadelesinde yüksek sosyal  maliyetleri olan bir siyasi kurumdur. Bunun kimseye bir yedek lastik olması söz  konusu değildir. Başka türlü anlaşmalara da çok yanlış bulmaktayız. Birileri eğer  Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü olarak bunu medya aracılığıyla konuşuyor ise  bunun cevabını önce Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun vermesi lazımdır."