Bahçeli'den Erdoğan açıklaması: Neden söylem değiştirdi?

Bahçeli'den Erdoğan açıklaması: Neden söylem değiştirdi?
Türkiye Gazetesi yazarı Hadi Özışık, Devlet Bahçeli ile yaptığı söyleşiyi köşesine taşıdı. Bahçeli'nin AKP için daha önce söylediği sözlerin arkasında olduğunu aktaran Özışık, "Erdoğan’ı yalnızlığa terk etmek gibi bir düşüncesi yok" dedi.

Devlet Bahçeli ile gerçekleştirdiği söyleşiyi köşesine taşıyan Türkiye Gazetesi yazarı Hadi Özışık, çarpıcı ifadeler kullandı.

Bahçeli'nin AKP için söylediği sözlerin arkasında olduğunu ifade ettiğini aktaran Özışık, "Bedeli ne olursa olsun, Erdoğan'ı yalnızlığa terk etmek gibi bir düşüncesi yok MHP liderinin" ifadelerini kullandı.

Özışık'ın "Size bir sır vereceğim!" başlıklı yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"Sayın Bahçeli'nin görüşmede altını özellikle çizdiği bazı hususlar vardı. Bu hususlardan bazılarını sizinle paylaşmam doğru olmaz. 

Ama gördüğüm ve anladığım şu ki...

Bedeli ne olursa olsun, Erdoğan'ı yalnızlığa terk etmek gibi bir düşüncesi yok MHP liderinin. "Geçmişte AK Parti hakkında ne demişsem arkasındayım ama Erdoğan'ın yalnızlığını ayrı bir yere koyuyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'nın düşmesi, milletin devletin düşmesi anlamına geldiği için yanındayım" diyor.

Cumhurbaşkanının elini güçlü kılmak için hiçbir makam talebinde bulunmadıklarını söylüyor. "Bırakın üst makamları, bir üniversiteye hoca atanması, bir yere müdür atanması konusunda dahi Cumhurbaşkanı'na en ufak bir talebimiz olmadı ve olmayacak" diyor.

Erdoğan'a destek verme kararını da 17/25 Aralık sonrası yaşadığı bir olaydan sonra almış.

17/25 Aralık sonrası ziyarete gelen saygın bir akademisyen, sohbetin bir yerinde konuyu FETÖ’ye getirmiş ve "Yakında Türkçe Olimpiyatları düzenleyeceğiz. Sizi de aramızda görmek isteriz" diye teklifte bulunmuş. 

Sayın Bahçeli, "MHP içinden birileri ile yan yana gelir misiniz orasını bilemem. Ama Ülkücü Hareket ile bir gün karşı karşıya gelmeniz mukadderdir" cevabı vermiş. Karşısında renkten renge giren akademisyen, "Bu mesajınızı ilgili yerlere iletebilir miyim?" diye sormuş. "Elbette bu mesajı Fetullah Gülen'e de aynen iletebilirsiniz?" diye cevap vermiş."

İlgili Haberler