Bahçeli'den İstanbul Sözleşmesi çıkışı: İktidarı uyardı!

Bahçeli'den İstanbul Sözleşmesi çıkışı: İktidarı uyardı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP’nin kaldırmaya yönelik açıklamalarda bulunduğu İstanbul Sözleşmesi ile ilgili, 'Kaldırıp kaldırmamayı iyi değerlendirmeliyiz' dedi.

Devlet Bahçeli, Muğla'da, 5 gündür kayıp olarak aranırken cinayete kurban gittiği ortaya çıkan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, "6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun eksiksiz ve tam olarak uygulanması lazım. Kadın cinayetlerine sıfır tolerans göstermeliyiz. Bu meselenin ağırdan alınacak hiçbir yanı yok. Bir mazlumun katledilmedi aynı zamanda medeniyetimize, kültürümüze, inancımıza, insanlık değerlerimize büyük bir saldırıdır" ifadelerini kullandı.

“KALDIRIP KALDIRMAMAYI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ”

A Haber'de açıklamalarda bulunan Bahçeli, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili ise şöyle konuştu:

"Gündemde tartışılan ve Türkiye’nin taraf olduğu İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırıp kaldırmamayı iyi değerlendirmeliyiz. Bu sözleşmeye ihtiyaç olup olmadığını, ne getirip ne götüreceğini objektif kriterler çerçevesinde ele almalıyız. Kadın cinayetini engelleyemezsek hepimiz sosyal maliyeti yüksek bir çığın altında kalırız. Duyarlı olmalıyız, empati yapmalıyız, suça çanak tutan, suçluyu imal eden her türlü ortam ve bahaneyi ortadan kaldırmalıyız."

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ TARTIŞMALARI

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın yönetim kurulunda olduğu KADEM’in de imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi’ni hedef alarak “Nasıl usulünü yerine getirerek imzalanmışsa, usulünü yerine getirerek sözleşmeden çıkılır” demişti. AKP tarafından yapılan açıklamalar üzerine sözleşme, AKP MKYK ile Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında da gündeme gelmişti.