Bahçeli'den ittifak açıklaması

Bahçeli'den ittifak açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "İttifakta siyasi kombin modelini hayata geçebiliriz. Yasal zemin olmadığından konuşarak siyasi kombin yapabiliriz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ittifak konusunda yeni açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "İttifakta siyasi kombin modelini hayata geçebiliriz. Yasal zemin olmadığından konuşarak siyasi kombin yapabiliriz." ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin bu açıklaması sonrasında "siyasi kombin ne anlama geliyor" sorusu sorulmaya başlandı.

TDK'DA KARŞILIĞI YOK

Bahçeli'nin "kombin" kelimesi Türk Dil Kurumu'nun internet sayfasında aratıldığında "böyle bir sonuç bulunamadı" mesajı ekrana geliyor.

kombin.jpg

İnternet üzerinde yapılan aramalarda "siyasi kombin" kelimesi ile ilgili herhangi bir sonuca ulaşılamıyor.

Ekşi sözlük'te ise "kombin" kelimesi ilgili yorumların yapıldığı görülüyor. Moda programlarında ve daha çok modacılar tarafından kullanıldığı belirtilen "kombin" kelimesiyle ilgili ekşi sözlük yazarlarının tanımlamaları dikkat çekiyor.

duck lee
"tiksindiğim uydurma bir kelime. her şeyi kısaltma merakından mı çıkmıştır nedir, ama duyduğum/gördüğüm anda tüylerim diken diken oluyor.

ufukcel
"sanırım modacılardan başka kullanan yok bu kelimeyi. angutun biri çıkıp böyle bi kelime uydurmuş veya olanı kısaltmış ve milletin ağzına da sakız etmiş. uyarlama de, uydurma de, hiç olmadı illa. kullanacaksan kombinasyon de. de Allah de işte, bi şey de yeter ki. ama elbise kombinlemek, giysi kombini falan çok saçma ve zorlama şeyler."

linedesiginer
böyle itici bir kelime olmaz olsun.

kombin-son.jpg

İlgili Haberler