Bahçeli'den Akşener'in çağrısına sert sözler

Bahçeli'den Akşener'in çağrısına sert sözler
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 19 Mayıs öncesi açıklamalarda bulundu. Bahçeli, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in "Memleket Masası" çağrısını sert sözlerle eleştirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 19 Mayıs öncesi açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Cumhur İttifakı, 19 Mayıs 1919'un duruşuyla bezenmiş ve billurlaşmış, bu sayede de geleceğin güçlü ve lider ülke Türkiye'sinin mimarı ve mihrabı unvanına kavuşmuştur." ifadelerini kullandı.

AKŞENER'İN 'MEMLEKET MASASI' SÖZLERİNE ÇOK SERT YANIT

Bahçeli İYİ Parti lideri Meral Akşener'in "Memleket Masası" çağrısını ise sert sözlerle hedef aldı.

Bahçeli şu şekilde açıklaması şu şekilde; 

Nitekim milli birlik ve dayanışma ruhuyla, kahramanlık ve fedakarlık ilhamıyla Milli Mücadele'nin şanlı ve şaheser sayfaları birer birer yazılmıştır. Şunu özellikle hatırlatmak isterim ki, 19 Mayıs 1919'un destansı haysiyet ve hayatiyetinden sapmak sonu meçhul ve metruk akıbetlere neden olacaktır. Türkiye üzerinde kirli oyun kurup işbirlikçi figüranları sahneye süren, kindar ve kifayetsiz muhterislerle senaryo hazırlayıp her fırsatta servis eden iç ve dış mahfillere en uyarıcı cevap 19 Mayıs 1919'un zamanlar üstü mesajında saklıdır.

Hiç kimse sipariş masa kurup ihanet ve işgal emellerini aklama ve temize çıkarma ayıbına ümit bağlamamalıdır. Memleketi kırık dökük masalara sığdırmaya çalışanların acıklı sonlarından ibret almak isteyenler Mondros'tan Sevr'e kadar uzanan ihanet ve istila sürecinin nasıl yerle yeksan edildiğini unutmamaları ikazen tavsiyemizdir. Milletvekili transfer borsası kurup korsan siyaset ticaretine bel bağlayanların Gazi Meclisi'mizin saygınlığına gölge düşürme çabaları Türkiye'nin ayak bağı ve ağır yüküdür.