Bahçelievler'de 7 katlı bina çöktü!

Bahçelievler'de 7 katlı bina çöktü!
İstanbul Bahçelievler'de 7 katlı bir bina çöktü. Yola doğru çöken binanın boş olduğu, ancak çökmenin yaşandığı sırada çevreden geçen vatandaşların olduğu belirtildi. Diğer yandan, Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, "Bina içinde birkaç hurdacı olduğu bilgisi var." dedi.

İstanbul Bahçelievler'de yedi katlı bir bina çöktü. Binanın, çökme riski nedeniyle daha önce boşaltıldığı öğrenildi. Bahçelievler Emek Caddesi Narlı Sokak’ta bulunan bina yola doğru çökerken, çökme sırasında yoldan geçenlerin olduğu belirtiliyor. Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilirken, enkaz altında kalan olup olmadığı ise araştırılıyor. Çökmeyle birlikte zarar gören yan binalarda yaşayanlar ise tahliye edildi.

5 BİNA TEDBİREN BOŞALTILDI

İstanbul Valiliği, yaptığı son dakika duyurusuyla, çöken binanın yanındaki 5 binanın tedbiren boşaltılacağını açıkladı. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bugün saat 14.44'de Bahçelievler ilçemiz Siyavuşpaşa Mahallesi, Emek Caddesinde bulunan 7 katlı Hacı Temur Apartmanı, henüz tespit edilemeyen bir nedenle çökmüştür. Alınan bilgilere göre; binanın 1991 yılında yapıldığı, 26 Eylül'de Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrası yapılan tetkiklerde riskli olduğu tespit edilmiş, 27 Aralık 2019 tarihinde Bahçelievler Belediyesi tarafından 6306 Sayılı Yasa kapsamında tamamen tahliye edilerek; ilgili kurumlarca elektrik, su ve doğalgaz bağlantıları kesilmiş, binada ikamet eden bulunmadığı anlaşılmıştır" ifadeleri kullanıldı.
 

eqvcqqaxsamezml.jpg

RİSK NEDENİYLE DAHA ÖNCE BOŞALTILMIŞ

Eylül 2019'daki 5,8’lik Silivri depreminde zarar gören binanın risk nedeniyle daha önce boşaltıldığı ortaya çıktı. Bina çökerken yanındaki binaya da zarar verdiği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.

bina-bahceli-evler-foto-sozcu.jpg

Yıkılan binanın 2015 yılında ön ve arka cepheden çekilen görüntüleri ‘kaç katlı olduğu’ tartışmalarına son verdi. Ön cepheden bakılınca 5 katlı gözüken binanın arka cepheden çekilen fotoğrafında 7 katlı olduğu anlaşılıyor.

BELEDİYE BAŞKANINDAN İLK AÇIKLAMA

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, şu açıklamalarda bulundu:

*Metruk bir bina. Oturan kimse yok. Kullanılmadığı için, alt katında birkaç hurdacı girdiği söyleniyor. İkamet olarak değil. Gören arkadaşlardan birisi çıktı, biri kaldı diyor.

detay-3.jpg

AFAD burada, biz buradayız, itfaiye burada. Çalışıyoruz. Hurdacı var mı diye bakıyoruz. Kağıt toplayan bir hurdacı girmiş. Var mı yok mu diye ona bakıyor arkadaşlarımız.

Yıkılan bina yandaki binanın yan duvarına biraz hasar vermiş. Orada hiçbir yaralı yok. Dinleme cihazlarını getirdi AFAD, köpeklerini de getirdiler.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği Bahçelievler’de çöken binayla ilgili açıklama yaptı.

Valiliğin açıklamasında, “Bahçelievler ilçemiz Siyavuşpaşa Mahallesinde; alınan ilk bilgilere göre bugün saat 14.44’de kentsel dönüşüm sebebiyle bir ay önce boşaltılan ve içinde kimsenin yaşamadığı belirtilen bir bina henüz bilinmeyen bir nedenle çökmüştür. Olay yerine AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilmiş, çevrede güvenlik önlemleri alınmıştır. Çökme sırasında herhangi bir vatandaşımıza yönelik olumsuz bir durum olup olmadığı araştırılmaktadır. Gelişmelerden bilgi verilecektir” denildi.