Bahçeli'nin 'aklanma' çelişkisi

Bahçeli'nin 'aklanma' çelişkisi
İstanbul’da 'yeniden seçim düşünülebilir' diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın mazbatasını alarak görevine başlaması hakkında da bir yorumda bulundu.

FATİH ERGİN / YENİÇAĞ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İstanbul'da seçim sonuçlarına itiraz süreciyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. 31 Mart gecesi yaptığı açıklamada "1 oy bile seçilmek için yeterlidir" ifadesini kullanan Bahçeli, İstanbul'da seçimlerin yenilenebileceğini belirtti. Mansur Yavaş’ın mazbatasını alarak görevine başlaması hakkında da bir açıklama yapan Bahçeli, “Aklanmadan paklanmadan mazbatayı almış bir belediye başkanı olarak görürüz ama 'benim belediye başkanım' diyemem." dedi.

HÜSEYİN SÖZLÜ AKLANMADAN ADAY OLDU

Bahçeli’nin, Mansur Yavaş hakkında 31 Mart’a günler kala seçimi etkilemeye yönelik atılan ancak Yavaş tarafından çürütülen iddialar hakkındaki bu açıklaması, akıllara 31 Mart yerel seçimlerinde MHP’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olan Hüseyin Sözlü’yü getirdi. 31 Mart’ta Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı CHP’li Zeydan Karalar’a kaptıran Sözlü, Ceyhan Belediye Başkanlığı döneminde 'ihaleye fesat karıştırmak' iddiasıyla tutuksuz yargılandığı davada 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Davada, bilirkişi heyeti yaklaşık 3 milyon liralık kamu zararının oluştuğuna yönelik rapor hazırlamış, Mahkeme, Sözlü'ye ihale usulsüzlüğünden 5 yıl hapis cezası vermiş, aynı davada yargılanan belediye çalışanı ve firma yetkililerinden 14 kişi de 5'er yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Karara yapılan itirazları inceleyen Gaziantep İstinaf Mahkemesi, sanıklar yönünden yargılamada 'kısıtlılık bulunduğu, dosyada kati kabul belgesi olmadığını, ayrıca Sözlü'ye eksik ceza verildiği' gerekçeleri ile kararı bozup, dosyayı 'yeniden yargılama' amacıyla yerel mahkemeye gönderdi. Yerel mahkemede tekrar yargılanma süreci devam ederken Hüseyin Sözlü 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde MHP’nin yeniden Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Hüseyin Sözlü’nün hakkındaki iddialardan beraat etmemiş olmasına rağmen yeniden aday yapan Devlet Bahçeli’nin Mansur Yavaş için aklanmadan mazbatayı aldı demesi tepkiyle karşılandı.

MHP’Lİ ATLI’NIN BAŞKANLIĞI DÜŞÜRÜLDÜ

Devlet Bahçeli’nin Mansur Yavaş hakkındaki açıklaması ile çelişen bir başka gelişme ise Adana’nın Kozan ilçesinde yaşandı. Kozan’da Cumhur İttifakı’nın adayı olan ve Belediye Başkanı Seçilen MHP’li Nihat Atlı’nın Başkanlığı, cinayet ve küçük yaşta kızı alıkoyma gibi suçlardan hapis cezası aldığı ve dosyasının Yargıtay’da beklediği ortaya çıktı. Yapılan itirazı değerlendiren İl Seçim Kurulu tarafından Atlı’nın başkanlığı düşürüldü.

İlgili Haberler