Bahçeli'nin bu sözleri Süleyman Soylu'yu şoka uğratacak. Grup Toplantısı'nda üzerine basa basa söyledi

Bahçeli'nin bu sözleri Süleyman Soylu'yu şoka uğratacak. Grup Toplantısı'nda üzerine basa basa söyledi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Türkiye'de sığınmacı olarak bulunan Suriyelilerle ilgili 'Oralarda bazı yerlerde hayata müsaade var ama bazı yerlerde can güvenliği yok' derken her fırsatta Soylu'yu destekleyen MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında "Türkiye'de geçici koruma statüsüyle bulunuyorken toplumsal huzuru, asayişi kimler bozuyorsa, gözünün dışına bakılmadan sınır dışı edilmeli" dedi.

Vatandaşlar Türkiye''ye sosyal entegrasyon göstergeleri beklenen Suriyeli sığınmacılarla ilgili gelen kavga, taciz haberlerine isyan etmeye devam ediyor...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''nun geçen hafta sığınmacılarla ilgili "Bize eleştiri getiriyorlar, ''Bunları siz bayramda gönderiyorsunuz.'' Evet bayramda gönderme politikasını biz oluşturduk. Oralarda bazı yerlerde hayata müsaade var ama bazı yerlerde can güvenliği yok.Oradaki mücadeleler hala devam ediyor. Bunu iç siyaset malzemesi yapıyorlar" ifadeleri tepki çekerken MHP lideri Devlet Bahçeli''nin konuyla ilgili bugünkü sözleri dikkat çekti.

"Türkiye onun bunun elinde oyuncak olmayacak" diyen Bahçeli "Türkiye''de geçici koruma statüsüyle bulunuyorken toplumsal huzuru, asayişi kimler bozuyorsa, gözünün dışına bakılmadan sınır dışı edilmeli" ifadelerini kullandı.

"Kim demiş sayın Soylu kimsesiz diye?"

Süleyman Soylu''dan daha önce övgüyle bahseden Bahçeli "Kim demiş sayın Soylu kimsesiz diye? Türkiye Cumhuriyetinin İçişleri Bakanı görevini vatan ve millet sevgisiyle yerine getiren mert bir devlet adamıdır" ifadelerini kullanmış; Soylu "Devletimizin terörle mücadele azim ve kararlılığına,kahraman güvenlik güçlerimize,edeben ifade ederim ki şahsıma ve mücadele arkadaşlarıma, büyüğümüz Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sn.Dr. Devlet Bahçeli’ye güven ve inancı için minnet ve şükran duyuyorum. Allah razı olsun" yanıtı vermişti.

İlgili Haberler