Bahçeli'nin yardımcısı AKP ile ters düştü

Bahçeli'nin yardımcısı AKP ile ters düştü
İçişleri Bakanı Soylu'nun "Şehit cenazelerinde protokole CHP'lileri almayın" çıkışının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, "Şehit cenazelerine herkes katılabilir. Neticede şehidimiz, vatandaşlarımız katılabilir" açıklamasını yaptı.

Kayıt yaptırmak için geldiği Meclis’te İçişleri Bakanı’nın şehit cenazelerine yönelik açıklamasıyla ilgili bir soruya yanıt veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, “Açıklamasını detaylı bilmiyorum. Şehit cenazelerine herkes katılabilir. Neticede şehidimiz, vatandaşlarımız katılabilir. Polemik konusu olan nedir bilmiyorum” cevabını verdi.

'İHTİYAÇ VARSA OHAL KONUSUNDA ÇEŞİTLİ KANUNLARDA DÜZENLEME YAPILABİLİR'

Kalaycı, OHAL'in kaldırılmasıyla ilgili çeşitli düzenlemeler yapılacağı ile ilgili, "OHAL sistemindeki bazı düzenlemelere ihtiyaç varsa çeşitli kanunlarda düzenleme yapılabilir" dedi.

'MHP ASLA PAZARLIK YAPMAZ'

Kalaycı, MHP'nin hükümette yer alıp almayacağı sorusuna ise, "MHP asla pazarlık yapmaz. MHP bir talepte de bulunmuyor. Anayasamıza göre tüm tasarruf Cumhurbaşkanımızda. Cumhurbaşkanımız kendisiyle uyum sağlayacak arkadaşları kendisi belirleyecektir. Bu bakan olur bürokrat olur. Bu konuda bizim bir talebimiz ya da pazarlığımız yok. Asla da olmayacaktır" dedi. Kalaycı, Cumhurbaşkanından bir teklif gelmesi durumunda değerlendirme yapıp yapmayacakları sorusuna ise, "Sayın Cumhurbaşkanımız ne yapacak bilmediğimiz için şu an değerlendirmemiz erken olur" yanıtını verdi.

İlgili Haberler