Bahçeli'nin zekâsı, Erdoğan'ın bekası

AKP ve Recep Tayyip Erdoğan'ı en şiddetli şekilde birbirinden ağır hakaretlerle eleştiren MHP ve Devlet Bahçeli idi…

"Türkiye'nin bekası" palavrası ile aniden yüzde 100 siyasi dönüş yapan Bahçeli her nedense MHP'yi "AKP ve Erdoğan'ın bekası" için dayanak yaptı.

AKP'ye ve Erdoğan'a, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" diye uydurulan bir ad ile "Başkanlık Rejimi" armağan etti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti "Tek Adam" yönetimine verilerek kuvvetler ayrılığı prensibi yok edildi.

Yasama, Yürütme ve Yargı tek adamın kontrolüne geçti.

Bu işi başaran AKP ve Genel Başkanı Erdoğan değil Devlet Bahçeli'dir.

Bahçeli, Başbuğ Alpaslan Türkeş'in MHP'sine "Türkiye'nin bekası" aldatmacası ile nelere imza attırdı:

AKP ve Erdoğan'ın bekası 1: Cumhurbaşkanı adayı çıkartmadı, AKP'li Erdoğan'ı destekledi.

AKP ve Erdoğan'ın bekası 2: Erdoğan hükümeti ile koalisyon kurmadı ama Meclis'te çoğunluğu sağlamasına tam destek veriyor.

AKP ve Erdoğan'ın bekası 3: Türkiye Büyük Millet Meclisinde aday çıkartsa diğer partilerin desteği ile bir MHP'li Başkan seçilecekti.

AKP ve Erdoğan'ın bekası 4: Meclis Başkanlığını AKP'ye hediye etti.

AKP ve Erdoğan'ın bekası 5: Meclis'te AF, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve 3600 gösterge gibi konularda muhalefete değil karşı çıkan AKP'ye destek verdi.

AKP ve Erdoğan'ın bekası 6: Yerel seçim ittifakına AKP gönülsüz davranınca, "herkes yoluna" diye güya meydan okuyunca Erdoğan AKP'nin meclis çoğunluğundaki desteğin kaybolacağı korkusu ile hemen Bahçeli'ye el uzattı.

AKP ve Erdoğan'ın bekası 7: Yerel Seçim gibi bir partinin en önemli siyasi faaliyetinde Ankara, İstanbul ve İzmir gibi Türkiye'nin 3 büyük ilinde Büyükşehir Belediye Başkanlıklarına aday çıkartmayarak AKP adaylarını destekleme kararı aldı…

AKP ve Erdoğan'ın bekası 8: AKP'ye verilen destek nedeniyle MHP'den büyük kopmalar başladı milletvekilleri, il ve ilçe başkanları tepkilerini ortaya koydu ki Samsun Milletvekili Erhan Usta isyan büyümesin diye yıldırım hızıyla partiden ihraç edildi.

Ve Manisa il Başkanı Erkan Öztürk görevden alınarak il teşkilatı kapatıldı. 50 yıllık bir parti olan MHP kapanır mı?

Yerel seçim öncesi il ve ilçe başkanları peş peşe görevden alınır mı?

Bütün bunlar 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim öncesi MHP'nin nasıl bir parti haline getirildiğinin en acı fotoğrafıdır.

Diğer çarpıcı bir fotoğraf ise Ankara'da MHP'nin aday tanıtma toplantısında yaşandı. 25 ilçenin sadece 3 tanesi Erdoğan tarafından MHP'ye verildi ki Bahçeli AKP Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve AKP'nin 22 ilçe başkanı için MHP'lilerden oy vermelerini istedi…

AKP ve Erdoğan'ın bekası için salon alkıştan yıkıldı…

Muharrem İnce'nin gündeme getirdiği "Bahçeli'nin zekâsı" tartışmasına girmem.

Ama Erdoğan'ın bekasına verdiği desteği de görmezden gelemem

Değerli okurlarım 9 Şubat 1969 tarihinde Alpaslan Türkeş tarafından kurulan Türk siyasetinin 50 yıllık çınarının ne halde olduğunu gördünüz mü?

Bahçeli yönetimindeki MHP, teşkilatları için de üyeleri için de seçmeni için de artık umutsuz vakadır.

Millet Bahçeleri kandırmacası

16 yıldır iktidarda olan AKP ve Genel Başkanı Erdoğan'ın yerel seçimler için işsizlere, dar gelirlilere, emeklilere, çiftçilere vereceği en önemli seçim vaadi belli oldu.

Millet Bahçeleri…

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Şubat ayında 7 millet bahçesinin ihalesi gerçekleştirilecek.

Milletin ucuz sosyal konut beklediği TOKİ yerel seçimleri AKP'nin adaylarının kazanması için Samsun, Sakarya, Eskişehir, İstanbul, Ankara, Sivas ve Mersin illerinde "seçmen kandırma" ihaleleri yapacak.

Neden kandırma olduğuna örnek vereyim.

- Ankara Millet bahçesi 2014 yılında Erdoğan tarafından açıklanan ve desteklenen Ankara Boğazı - Ankara Kanalı projesi idi ve Melih Gökçek tarafından ihalesi de yapılmıştı.

 

- Gökçek görevden alınıp yerine Mustafa Tuna atanınca bu ihale, "Etaplar halinde değil, topyekûn ihale edilecek" denilerek iptal edildi.

 

- Bakanlığın resmi açıklamasına göre, "Ankara İmrahor Vadisi 1.Etap Millet Bahçesi 18 Şubat 2019" tarihinde yapılacak. Yani Gökçek'in Tuna tarafından iptal edilen projesi 5 yıl sonra yeniden Ankaralıların önüne yeniden umut olarak konuyor.

Sayın Mustafa Tuna şimdi bu sorunun yanıtını verir misiniz?

Neden Ankaralıları, "Ankara Kanalı Projesi bir bütün halinde ihale edilecek" diye kandırdınız?

Değerli okurlarım dev proje diye sadece 7 millet bahçesini ihale ederek yerel seçimleri kazanmak isteyen AKP'nin seçmenlerine de sizlere de iki önemli örnek vermek istiyorum.

Birincisi Ankara'nın Yenimahalle ilçesinin CHP'li belediye başkanı Fethi Yaşar'ın millet için yaptığı çevre yatırımı şöyle:

10 yılda 1,5 milyon metrekare büyüklüğünde tam 230 adet millet parkı…

İkincisi Ankara'nın Çankaya ilçesinin CHP'li belediye başkanı Alper Taşdelen'in millet için yaptığı çevre yatırımı şöyle:

5 yılda 600 bin metrekare büyüklüğünde tam 71 adet millet parkı…

Değerli AKP ve MHP seçmeni 7 millet bahçesi kandırmacasına sakın inanmayın.

Size çok başarılı belediyecilik yapan iki CHP'li başkanının Yaşar ve Taşdelen'in yaptığı birbirinden önemli hizmetlerinden sadece millet parklarının örneğini verdim.

"Ankara'ya boğaz getireceğiz" diyerek 2014'de kandırıldığınızı sakın unutmayın ve 31 Mart yerel seçimde de "millet bahçeleri" gibi vaatlere kanmayın…

Oy verirken domates, biber, patlıcan, patates, soğan, et, süt, peynir fiyatlarını gözünüzün önünden geçirin…

Elektrik, doğalgaz ve su gibi en doğal yaşam faturalarınızı ve kredi kartlarınızı nasıl zorluklarla ödediğinizi da asla unutmayın…

Bırakın Bahçeli'nin zekasını, bırakın Erdoğan'ın bekasını sizler kendi bekanıza bakın ki zamlara, fakirliğe, yoksulluğa çare bulamayan ve 16 yılda Türk ekonomisini dibe vurduran AKP zihniyetine yerel seçimde güçlü bir ders verin…

 

Yazarın Diğer Yazıları