Bahçeli'ye Ankara şoku

Bahçeli'ye Ankara şoku
24 Haziran sürecinde miting yapmama kararı alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçimlere saatler kala yaptığı Ankara mitingine katılım düşük olması dikkat çekti.

56 milyon vatandaşın sandıklara gideceği 24 Haziran baskın erken seçimleri için geri sayım devam ederken, seçim çalışmaları boyunca miting yapmama kararı alan MHP, Ankara'da büyük bir şok yaşadı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sürecini mitingler yerine bölgesel istişare toplantılarıyla geçirmiş, ittifak halinde olduğu AKP tarafından 24 Haziran'a yeterince hazırlanmamakla suçlanmıştı. MHP tabanının ittifaka sıcak bakmaması ve seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermeyeceği tartışmaları gündemden düşmemişti.

Seçimlere saatler kala Ankara'da düzenlenen 'Büyük Türkiye Mitingi'ne seçmen de ilgi göstermedi. Miting öncesi Mustafa Yıldızdoğan konseri olmasına rağmen miting alanı boş kaldı. Devletin haber ajansı olmasına rağmen Cumhur İttifakı'nın açık propagandasını yapan Anadolu Ajansı'nın miting alanın tamamını gösteren fotoğrafları paylaşmaması da dikkat çekti.

Konser ve milletvekili tanıtımının ardından sahneye çıkan Bahçeli, "MHP’nin en büyük başarısı yeni sisteme verdiği destektir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye’nin sistem düğümü çözülmüştür. Kronik açmazlar bertaraf edilmiştir. Türkiye’nin yolu da bahtı da alnı da açılmıştır. Sorularıma cevap veriniz. 24 Haziran’a hazır mısınız? Destek veriyor musunuz? Türkiye’nin diriliş ve yükselişine destek veriyor musunuz? Cumhur İttifakına destek veriyor musunuz? İşte Ankara bu. Korkusuzsunuz. Polatlıdan top sesleri işitilirken ayağa kalkan millet evlatları kadar cesursunuz. Ne yaşayacaksınız diyorlar. 49 yıllık maziye sahip MHP’nin en büyük başarısı yeni sisteme verdiği destektir."

 

İlgili Haberler