Bahşi: "Değişimin önü yeniden kesildi"

Bahşi: "Değişimin önü  yeniden kesildi"
Ankara 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nin MHP'de kurultay davasında verdiği kararın ardından mahkeme çıkışı açıklama yapan Meral Akşener'in avukatı Feridun Bahşi, "Değişimin önü yeniden kesildi" dedi.

Bünyamin Öztürk / Yeniçağ

MHP Üst Kurul Delegesi ve MYK Üyesi Cemal Enginyurt'un açtığı 19 Haziran 2016'da yapılan tüzük kongresinin iptaline yönelik dava Ankara 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kabul edilerek, genel kurulunun iptaline, burada alınan tüm kararların yokluğunun tespitine karar verildi. Ayrıca mahkemenin iptal kararı vermesine rağmen kongrenin üzerinde bulunan tedbir kararını kaldırmaması da dikkat çekti. 

Duruşmada söz alan Enginyurt'un avukatı İbrahim Ethem Yiğit davanın kabul edilerek, olağanüstü genel kurulun iptalini istedi. Davalılardan MHP Genel Merkezinin avukatı Yücel Bulut ise dosyanın tekemmül ettiğini söyledi ve karar verilmesini istedi.

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener'in avukatı Feridun Bahşi olağanüstü genel kurula ilişkin tedbir kararlarının kaldırılmasını ve davanın reddini talep etti. 10 dakika süren dava sonunda, mahkeme; genel kurulun iptaline karar
verdi.

Mahkeme çıkısı açıklama yapan Meral Akşener'in avukatı Feridun Bahşi, olağanüstü genel kurula karşı 23 Haziran'da açılan davanın ardından verilen tedbir kararlarının kaldırılması için daha önce birçok kez başvuru yaptıklarını, ancak itirazlarının hiç birinin kabul görmediğini söyledi. Bahşi, "Dava kabul edildi, kongre iptal edildi. Adalet arayışımız sürecek. Türkiye'de adalet kalmadı, artık bunu herkes kabul ediyor. Aydınlık günlerde, mum ışığında adalet aramaya devam edeceğiz" diye konuştu. Karara karşı istinaf yolunu değerlendireceklerini kaydeden Bahşi, "Böyle bir ortamda, böyle bir sistemde istinaftan sonuç alabilir miyiz, şüpheliyiz. Yargıyı tümüyle zan altında bırakmak istemiyoruz ama içimiz acıyor artık, bünyeler artık bunları kaldırmıyor. İnşallah adalet gerçekleşir" değerlendirmesinde bulundu.

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan'ın avukatı Kürşat Ergün de, "Asliye Hukuk Mahkemeleri'nin delege iradesinin sakat olduğu durumlar dışında kongreyi iptal edebilmesi mümkün değildir. Buna rağmen mahkeme delege iradesini hiçe saymış, hukuka aykırı bir karar vermiştir. Sonuç bundan ibaret. Bir de noter tasdikliydi. Noter onayını biz bu nedenle yaptık. Ona rağmen oraya katılan 745 delege iradesi tamamen yok sayılmış, teferruat sayılabilecek ve kongre iptalini gerektirmeyecek durumlar esas gerekçe haline dönüştürülmüş, kongre iptal edilmiştir. Kabul edilebilir bir durum değildir. Duruşma safahatı ve süreci dikkate alındığında beklenir bir karardır onu da söylemek gerekiyor. Bu karar İstinafa yol açık bir karar. Biz de bunu üst yargıya taşıyacağız elbette. İlk önce İstinaf Mahkemesi'ne gider, daha sonra Yargıtay aşaması gelir" dedi.

İlgili Haberler