Bakan Akar'dan kritik Gara ve S-400 mesajı

Bakan Akar'dan kritik Gara ve S-400 mesajı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "AB insan hakları diyor. Gara'da şehit edilen masum vatandaşlarımızın yaşam hakkı ne olacak? Demokrasi havarileri artık ikiyüzlülüğü bırakmalı. Gara'daki PKK'nın caniliğini, alçaklığını herkes görmeli. Fakat içimizdeki ve dışarıdaki bazı gafil ve hainler bu gerçeği görmemekte ısrar ediyor" diye konuştu. S-400 konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Akar, "S-400 savunma sistemi, tehdit ve tehlikeye karşı ihtiyaç duyulduğunda kullanılır. Türkiye'ye karşı bir taarruz niyeti y

Kayseri''de konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ''''Gara''daki PKK''nın caniliğini, alçaklığını herkes görmeli. Fakat içimizdeki ve dışarıdaki bazı gafil ve hainler bu gerçeği görmemekte ısrar ediyor'''' dedi.

S-400''lere ilişkin de açıklamada bulunan Akar, teknik çözümlerin mümkün olduğunu söyledi.

Bakan Akar''ın açıklamaları şöyle:

"Mavi vatan tatbikatının icrası başarı ile devam ediyor. Menfaatlerimizi korumakta kararlıyız."

S-400 TEPKİSİ: MİLLİ MESELEDİR, EGEMENLİK HAKKIMIZI KULLANDIK

"Yerli ve milli silahlar ile ordumuzun savunma kapasitesini artırmaya çalışıyoruz. ABD''den Patriot, Fransa ve İtalyadan da hava savunma sistemlerini istedik. Rusya''dan s-400''leri aldık. S-400 milli bir meseledir. Türkiye burada egemenlik hakkını kullanmıştır. Türkiye, S-400''ü seçti açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır. ABD''den olumlu cevaplar alınamamıştır. ABD''nin kaygısını ele alabileceğimizi de sürekli söyledik. S-300 nasıl kullanılıyor ise biz de S-400''ü öyle kullanırız. Ülkemize S-400 üzerinden bir takım kısıtlamalar uygulamak müttefiklik ruhuna uygun değildir."

TSK''DAN İHRAÇLAR

"Bugüne kadar 21 bin 194 kişi ihraç edildi."