Bakan Akar: “Taahhütlere uyulursa Barış Pınarı Harekâtı durdurulacaktır”

Bakan Akar: “Taahhütlere uyulursa Barış Pınarı Harekâtı durdurulacaktır”
Milli Savunma Bakanı Akar, ABD imzalanan mutabakata uyulması durumunda Barış Pınarı Harekatı’nın sonlandırılacağını belirterek, “Her silah YPG'ye PKK eliyle veriliyor ve bunlar bize doğrultuluyor” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İstanbul Kongre Merkezi'nde "Küreselleşmenin Krizi: Riskler ve Fırsatlar" ana temasıyla düzenlenen TRT World Forum 2019'da katılımcılara hitap etti. Bakan Akar, Türkiye ABD arasında imzalanan 13 maddelik mutabakata uyulması durumunda Barış Pınarı Harekatı’nın durdurulacağını, aksi takdirde harekata devam edileceğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Bizim operasyonlarımız NATO'nun operasyonlarını tamamlamaktadır. NATO ile bir araya gelerek tehditlere karşı savaşmada ortak bir çerçevede hareket etmemiz gerekiyor.

Türkiye Akdeniz'de KKTC'nin haklarını koruyacaktır.

Müttefiklerimiz arasında YPG/PKK konusunda bazı ikilemler olduğunu görüyoruz. Özellikle YPG'nin çok fazla maddi destek aldığını görüyoruz. Müttefiklerimiz PKK ile eş değer YPG'yi desteklemeye başladı. Her silah YPG'ye PKK eliyle veriliyor ve bunlar bize doğrultuluyor.

Buradaki bizim tek hedefimiz aslında sınırlarımızı korumaktır, buradaki terör koridorunu yok etmektir. Tüm terörist grupların ortadan kaldırılmasıdır. Taahhütler yerine getirilirse harekat sona erer. PKK ve YPG hiçbir şekilde bizim Kürt ve Suriyeli kardeşlerimizi temsil edemez.

PKK ve YPG'nin savaş mahallerini terk etmeleri bekleniyordu. Yakından takip ediyoruz. Bu şartlara uyulmasını bekliyoruz. Eğer bu taahhütlere uyulursa Barış Pınarı Harekâtı durdurulacaktır. Aksi halde devam edeceğiz.

200 kadar DEAŞ'lı yakalandı. 300'den fazla DEAŞ'lı da etkisiz hale getirildi.

ABD ile yıkılmaz bir bağımız var. Bu harekât burada Erdoğan'ın vizyonuyla bölgeye barışı getireceğiz ve müttefikliğimizi Amerika ile devam ettireceğiz.”