Bakan Akar: Yunan tacizine bir daha izin vermeyeceğiz

Bakan Akar: Yunan tacizine bir daha izin vermeyeceğiz
Milli Savunma Bakanı Akar, Yunanistan karasularını 12 deniz miline çıkarma planı ile ilgili yaptığı açıklamada Türkiye’nin menfaatlerine aykırı kararlar karşısında sert tutumlar alınacağının altını çizdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan hükümetinin karasularını 12 deniz miline çıkarma planı hakkında açıklamalar yaptı. AA Editör Masası’nda açıklamalar yapan Akar, “Türkiye'nin hak ve menfaatlerine aykırı karar alınırsa buna karşı gerekli tedbirleri alırız." ifadelerini kullandı.

Hiçbir şekilde oldubittiye müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Akar, “Anlaşmalara aykırı, uluslararası hukuka aykırı, iyi komşuluk ilişkilerine aykırı bir karar aldıkları takdirde de buna karşı ne yapacağımız açık ve net, tutumumuz bellidir. Her türlü tedbirimiz vardır. Bu konuda hiçbir şekilde hiçbir oldubittiye müsaade etmeyeceğimizi herkesin bilmesini istiyorum." Dedi.

Türkiye’nin ve KKTC’nin yer almadığı hiçbir projenin bölgede başarılı olamayacağının altını çizen Akar, bölgede Yunan gemilerinden Türk gemilerine yapılacak olası tacizlere karşı gerekli önlemlerin alındığını da sözlerine ekledi.

Milli Savunma Bakanı Akar, sorunun sıcak çatışmaya dönmeden çözülmesinden yana olduğunu belirterek, “Biz ordumuzun, Silahlı Kuvvetlerimizin öncelikle caydırıcı olması konusunda gayretlerimizi sürdürüyoruz. Herhangi bir şekilde bir sıcak çatışmaya dönüşmeden, meselelerin görüşmeler yoluyla, barış yöntemleriyle çözülmesinden yanayız." İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler