Bakan Akar'dan AB'ye 'tarafgirlik' eleştirisi

Bakan Akar'dan AB'ye 'tarafgirlik' eleştirisi
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, KKTC'nin 36. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda, AB'nin yanlı, tarafgir tutumundan vazgeçmesini beklediklerini dile getirdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 36. kuruluş yıl dönümünü dolayısıyla Sheraton Oteli'nde düzenlenen resepsiyona katıldı.

KKTC'nin ne kadar önemli, anlamlı olduğunun herkes tarafından bilinmesinin önemine değinen Akar, "Kıbrıs bizim için Türkiye Cumhuriyeti Devleti için gerçekten önemli bir konudur, milli bir meseledir. Bizim bakış açımız bu şekildedir. Bugüne kadar haklı mücadelelerinde Kıbrıslı kardeşlerimizle beraber olduk bundan sonra da aynı şekilde olmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu, şüphesi olmasın." diye konuştu.

Akar, AB'ye ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa Birliği tabii ki bir birlik olarak çeşitli konularda çalışma yapabilir, görüşlerini belirtebilir ancak burada yanlı, tarafgir, sadece bir tarafı tutup bir tarafın hakkına hukukuna saygı gösterip, diğer tarafın hayati hakları dahil bunları ciddiye almayan, bunlara önem vermeyen, bunları bir tarafa bırakan yaklaşımından da vazgeçmesini bekliyoruz."