Bakan Albayrak açıkladı: “Yeni istihdam paketi geliyor”

Bakan Albayrak açıkladı: “Yeni istihdam paketi geliyor”
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, istihdamla ilgili geniş kapsamlı bir paket hazırlığı yapıldığını söyledi. İki günde Emlak Konut talebinde Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldığını ve başvuruların 15 bini geçtiğini ifade eden Albayrak, ekonomide dolarizasyonun tersine döndüğü bir sürece girildiğini ifade etti.

Ekonomi basını ve ekonomistlerle birlikte Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albarak, ekonominin pandemi dönemi performansını değerlendirerek, önümüzdeki döneme dair öngörülerini ve ekonomi yönetiminin gündemindeki konuları anlattı.

Normalleşme ile birlikte, istihdamın öne çıkacağı çok önemli bir süreç yaşanacağını söyleyen Albayrak, "İstihdama yönelik Çalışma Bakanlığı çok geniş kapsamlı bir çalışma içerisinde. Bizler de koordinasyon desteği sağlayacağız. Bu çalışma ile birlikte "istihdam kalkanı" adı altında bir çalışma yürütüyoruz. Paydaşların ve kamunun verdiği desteklerle geniş kapsamlı bir resim ortaya koyacağız" dedi.

Albayrak'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

'Faizlerde, kurda, enflasyonda istikrarlı dönemin güçlenerek devam etmesi için disiplinden hiç taviz vermeyeceğiz.

Son haftalarda dünyanın büyük tedarik ve üretim noktasındaki büyük kurumları ile ciddi görüşmeler yapmaya başladık

Enflasyonda yıl sonundaki yüzde 8,5'lik hedef hale gerçekleşebilir. Temmuz ayıyla birlikte trendin aşağı yönlü olduğunu görüyoruz

Swap konusunda Merkez Bankası çok yoğun teknik çalışmalar yürütüyor.

Kamu bankalarının yeni ekonomik paketlerine konutla ilgili talep 15 bini geçti.

'İSTİKRAR KALKANI'NDAN SONRA İSTİHDAM KALKANI'

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, şöyle devam etti:

''Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin getirdiği güçlü ve hızlı karar alma fonksiyonunun katkısıyla, salgından pozitif ayrışarak 3 aylık bir dönemi geride bırakıyoruz.

İkinci çeyrekte de ekonomik olarak daha az etkilenen ülkelerden olmak için mücadele veriyoruz. Üçüncü ve dördüncü çeyreklerle birlikte bu yılı büyüme anlamında olumlu kapatacağımızı düşünüyoruz."

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, istihdama yönelik geniş kapsamlı bir paket çalışması içinde. Biz de koordinasyon ve destek konusunda katkıda bulunuyoruz. İstikrar Kalkanı'ndan sonra İstihdam Kalkanı olarak ifade edebileceğimiz geniş kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz."