Bakan Albayrak, “Dolarla mı maaş alıyorsun” dedi ortalık yıkıldı

Bakan Albayrak, “Dolarla mı maaş alıyorsun” dedi ortalık yıkıldı
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın CNN Türk canlı yayınında Ahmet Hakan’a verdiği yanıt gündem oldu. Ahmet Hakan’ın “Dolar yükselince telaşlanıyorum; endişelenmeli miyiz?” sorusuna Bakan Albayrak, “Dolarla mı maaş alıyorsun” şeklinde yanıt verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, CNN Türk’te katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kurdaki dalgalanmalarla ilgili, ‘Bu fırtına bizi etkiliyor mu? Dolar yükselince telaşlanıyorum; endişelenmeli miyiz?’ sorusuna Albayrak, “Dolarla mı maaş alıyorsunuz? Dolar borcunuz mu var? Dolarla bir işiniz var mı?” diye sordu ve şunları söyledi:

Türkiye 80’li yıllardan itibaren serbest piyasa ekonomisine geçtiğinden beri bir kur algısıyla ekonomiyi ölçmeye yönelik bir psikolojik iklime girmiş. Bunun eski dönemlere kıyasla bugün çok daha az etkilediği bir süreçteyiz.

Eskiden daha fazla etkiliyordu kur sistemi, Türkiye’nin kırılganlıklarının kurla ilişkili olanları. Zaten bunu daha az etkilesin diye Türkiye’de ekonomik bir dönüşüm var.

Kurdaki hareketlilik işte 20 kuruş çıktı, 10 kuruş indi, 30 kuruş çıktı, 20 kuruş indi…Veya sokakta konuşulan hep bugünkü seviyeler.

İki sene önce de bu düzeydeydi. Hatırlıyor musunuz 2018’de bu seviyelerdeydi dolar aya çıkacak deniliyordu falan. Düştü. Sonra bir çıktı tekrar, sonra bir daha indi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Ahmet Hakan’a sorduğu “Dolarlı mı maaş alıyorsun” sorusu sosyal medyada gündem oldu. “Dolarla” etiketi Twitter gündeminin üst sıralarında yer aldı. Sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlar şöyle:

dolar1-001.jpgdolar2-001.jpgdolar3-001.jpgdolar4.jpg